Andreas o maksymalistach Bitcoina i czemu pisze książkę Mastering Ethereum. Dobre podsumowanie trybalizmu jaki ma miejsce w community. zamiast się wspierać, aby technologia się rozwijała i była w stanie sprostać realnym potrzebom dzisiejszego internetu, wyznawcy danego coina (zwłaszcza maksymaliści Bitcoina pokroju pawlo czy cyberpunkt) uznają innych za heretyków. Czysta postawa religijno-trybalistyczna, co powinno nie mieć miejsca w wypadku technologii Blockchain i tego, jaki ma ona przekaz ideologiczny.
@krzysztof-szczucki: eth dąży do centralizacji , ma oligarchę w psotaci vitalika. który może być jedncoześnie emitentem waluty i do tego ma nieograniczoną podaż. ekonomicznie nie chciałbym się znajdować w tym projekcie mimo iż technicznie mógłby być ok. @wooojtassss: Na BTC można zrobić wszystko a alty są poligonem doświadczalnym i nie widzę przeciwskazań, żeby jak coś jest dobre zostało zaimplementowane w BTC. Zauważ, że przy rozwoju Internetu protokół TCP/IP
Monero wydaje mi się spoko opcją, ale przez prywatność transakcje są drogie (mają we wrześniu zrobić hardforka po którym fee spadnie o 80%)
@m00n: to jest z ekonomicznego punktu widzenia centralne planowanie a główny planer w Monero, który tam rządzi ma tupet puszczać takie tweety https://twitter.com/fluffypony/status/1024201301234774016 Parodia, wojna altcoinów. Alty nie są nawet konkurencją dla bitcoina, konkurencją bitcoina są wszystkie waluty narodowe.
@cyberpunkbtc: jeżeli piszesz książkę to musisz przecież ją zareklamować oprócz tego jawnie bronił DAO ze swoją koleżanką prawnikie, uznał to za sukces a potem za porażkę. To jest zwykły człowiek jak my ale nie zdaje sobie sprawy z ile szkod może wywołać pompując alta, kiedy alt padnie albo ICO scamerzy po prostu przeniosą się na tańszą platformę taką jak chociażby EOS. Nic nie trzyma takiego twórcy ICO może wybierać i
@krzysztof-szczucki: nie wyznajesz etera? Czyli kłamiesz ludziom pisząc o nim non-stop i podniecając się jakąkolwiek pozytywną wiadomością? Po co kłamać? Ja nie kłamię mówię, że sprzedałem wszystkie altcoiny ponieważ straciłem w nie wiarę całkowicie. Teraz jestem wyznawcą bitcoina, jak bitcoin padnie pójdę na dno z bitcoinem. Czyż każdy pieniądz nie opiera się na wierze, że ma jakąś wartość? Jeżeli ludzie tracą wiarę w
@pawlo74: dolar nie jest waluta swiatowa... Kiedys USA dogadali sie z Arabia Saudyjska aby rope handlowac tylko w dolarach, ale producenci ropy juz od tego odchodza. Ale wlasciwie to poczatkow dominacji usd nalezy upatrywac zaraz po II WWS.
@cyberpunkbtc: lightning network nie opiera się na tym że otwierasz kanał płatności z inną osobą lub instytucja na którym blokowane są środki którymi się można rozliczyć?
@kamil-wasniewski: jest światową walutą rozliczeniową wszystkie surowce rozlicza się w dolarze. W każdym kraju na ziemi zapłacisz dolcem a szczególnie tam gdzie jest niestabilna waluta. Główne pary walutowe są do dolara. Cała światowa gospodarka opiera się o dolara no ale dolar nie jest światową walutą ...
https://www.youtube.com/watch?v=So6WERp7vLY
#kryptowaluty #kultura #bitcoin #ethereum #litecoin #technologia
@wooojtassss: Na BTC można zrobić wszystko a alty są poligonem doświadczalnym i nie widzę przeciwskazań, żeby jak coś jest dobre zostało zaimplementowane w BTC. Zauważ, że przy rozwoju Internetu protokół TCP/IP
smart contracty bitcona będą otwarte od pon do pt w godzinach 12-14 xddd
czy najlepsi kucharze też pracują za darmo?
skoro nie to czemu uważasz że najlepsi programiści pracują nad projektem gdzie nikt im za to nie płaci xdddddddddddddddddddddd
alert debil
wy nawet samych siebie nie potraficie rozpoznać xdddd
to jak macie rozpoznać okazje inwestycyjne xdddd
@m00n: to jest z ekonomicznego punktu widzenia centralne planowanie a główny planer w Monero, który tam rządzi ma tupet puszczać takie tweety https://twitter.com/fluffypony/status/1024201301234774016
Parodia, wojna altcoinów. Alty nie są nawet konkurencją dla bitcoina, konkurencją bitcoina są wszystkie waluty narodowe.
źródło: comment_zPF3K4Wj2Q24yj7BnHzCReFWbV6DmD3S.jpg
Pobierzźródło: comment_0VsZuo3LhjS2qt3sSoXeCfWjLsq2OC3r.jpg
Pobierz@kamil-wasniewski: Co ty pieprzysz? Nie masz pojęcia o czym mówisz. Usłyszałeś coś takiego i bezmyślnie powtarzasz niczym owca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wybacz, ale chyba mnie z kimś pomyliłeś.
@krzysztof-szczucki: nie wyznajesz etera? Czyli kłamiesz ludziom pisząc o nim non-stop i podniecając się jakąkolwiek pozytywną wiadomością? Po co kłamać? Ja nie kłamię mówię, że sprzedałem wszystkie altcoiny ponieważ straciłem w nie wiarę całkowicie. Teraz jestem wyznawcą bitcoina, jak bitcoin padnie pójdę na dno z bitcoinem. Czyż każdy pieniądz nie opiera się na wierze, że ma jakąś wartość? Jeżeli ludzie tracą wiarę w