Wpis z mikrobloga

może by tak zamiast #zakazhandlu wprowadzić zakaz wszystkiego, jestem za tym aby lekarze, policjanci, strażacy i wszyscy inni mieli w niedziele dzień wolny i niech się dzieje wola nieba bo przecież oni też chcą spędzić dzień z rodziną.
#zakazhandlu #polska
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SwagceWindu: Zamknięte sklepy znacząco "uspokajają" ruch w centrach miast. To jest m.in. cel tej zmiany. Cywilizowanie stosunków społecznych zatrutych przez prawie 30 lat promowania zasady "wszystko wolno". Ludzie mają tendencję do wykorzystywania słabszych (w tym przypadku stosując dominację finansową). Rolą państwa jest te negatywne tendencje likwidować, minimalizować tam gdzie się da. W handlu przede wszystkim. @BrakPomysluNaNick:
  • Odpowiedz
@Fafnucek: No.. pier* dalej. Na moje szczęście to moja opcja ma większe poparcie wśród większości głosującej części społeczeństwa (ta niegłosująca może w ogóle wypchać się ze swoimi opiniami i zdaniem - Oni mają się podporządkować bez gadania temu, co się im serwuje).
  • Odpowiedz
@BrakPomysluNaNick: W wielu fabrykach jest tzw. ruch ciągły. Pieca w hucie nie da się wygasić. Sklep można zamknąć bezboleśnie. Co nie znaczy że przepis nie będzie rozszerzany na inne branże i również na część usług.
  • Odpowiedz
@motaboy: przeczytałem. Przecież nawet Maowiecki nie jest tak głupi, żeby usługi (przecież uzasadniano zakaz tym, że kasjerka chce iść do kina albo na lody xD) czy tym bardziej fabryki ograniczać. Twoje propagandowe ględzenie nic nie zmienia.
  • Odpowiedz
@Lipathor: Przecież to jest naczelny debil i pracownik chyba MediaMarkt, który świeżo po wprowadzeniu zakazu pisał, że nie nawidzi wieprzy, które w niedzielę przychodzą do marketów (czy jakoś tak) i coś tam dodał, że chętnie by ich się pozbył. To typowy komuszy frustrat i niedołęga, który nie potrafi zmienić pracy, gdy ta mu nie pasuje...
  • Odpowiedz