może by tak zamiast #zakazhandlu wprowadzić zakaz wszystkiego, jestem za tym aby lekarze, policjanci, strażacy i wszyscy inni mieli w niedziele dzień wolny i niech się dzieje wola nieba bo przecież oni też chcą spędzić dzień z rodziną. #zakazhandlu #polska
@motaboy kuuurła nie widzo dobrej zmiany. Ja czekam aż w końcu w niedzielę zrobią dzień bez energii bo kto to widział żeby pracownicy elektrowni nie mogli sobie spędzić niedzieli z rodziną. Poza tym ta energia elektryczna to tylko odciąga ludzi od spędzania czasu ze sobą. Oglądają te telewizyje zamiast pójść do kościoła czy na spacer. NIEDZIELA DNIEM DLA CHRZESCIJANSKIEJ RODZINY !
@motaboy: gdzie ty niby widzisz to "uspokojenie" ruchu w centrach miast? Jest dokładnie tylu ludzi, co wcześniej, bo siedzą w knajpkach i innych przybytkach.
W ogóle co to za argument i dlaczego państwo miałoby cokolwiek uspokajać?
Przypominam, że nikt nikogo nie zmusza do pracy w sklepie. Możesz zmienić pracę na taką, gdzie są zagwarantowane wolne
od zapewnienia porządku są odpowiednie służby i na tym rola państwa powinna się kończyć
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Nie mamy o czym rozmawiać. Jak słyszę takie BZDURY to od razu mam przed oczami pryszczatego kuca od Korwina. Świat, a już na pewno Europa nie będzie takim ZOO w jakiejkolwiek przewidywalnej przyszłości. Ciebie na pewno należy i powinno się zmuszać do dzielenia się z innymi, bo nic innego nie zrozumiesz. Dyskusja jest tu zbędna.
wszyscy ogarnieci wyjada i z czego beda zyc takie robaki jak ty? Masz ty w wogole mozg?
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Masz wyjątkowo wysokie mniemanie o własnym intelekcie, ale nie dopuszczasz do Siebie myśli, że może być zupełnie inaczej niż ci się wydaje. Bardzo więc możliwe, że jesteś po prostu durniem.
@BrakPomysluNaNick znasz się tyle co nic. Policjantów, strażaków i innych służb w weekendy jest więcej niż w tygodniu a nie liczba ograniczona. Z jednego prostego powodu - więcej się dzieje. No i w imieniu mundurowek - tak, też chcielibyśmy mieć wolne :)
Ilość ludzi która dyżuruje w tych zawodach w niedziele też jest bardzo ograniczona.
@motaboy: xD liczba ludzi jest taka sama jak w każdy inny dzień. Oni pracują w systemie zmianowym, więc to nie ma znaczenia jaki jest dzień tygodnia. - tak samo ze świętami z resztą.
@motaboy: Jezeli ja jestem durniem to jak nazwać kogoś, kto w wieku 38 lat pracuje jako podrzędny sprzedawca i cieszy sie, ze dzieki socjalizmowi wreszcie ma wolne niedziele? xD
Jezeli ja jestem durniem to jak nazwać kogoś, kto w wieku 38 lat pracuje jako podrzędny sprzedawca i cieszy sie, ze dzieki socjalizmowi wreszcie ma wolne niedziele? xD
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Nie wiem skąd wziąłeś informację że pracuję w handlu? Jak mam cię teraz nazwać, co? Gdzie ja ci napisałem że pracuję w handlu? To kim jestem, jak się nazywam i co robię jest bardzo łatwo sprawdzić. Nie mam ochoty cię uświadamiać.
kto w wieku 38 lat pracuje jako podrzędny sprzedawca
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Tak jeszcze zapytam, bo w sumie znam odpowiedź - pogardę dla innych czuć od ciebie z daleka... Dlaczego wyrażasz się z taką pogardą o sprzedawcach? Ten zawód jakoś odziera z godności? Uniemożliwia uczciwe życie, założenie rodziny, wychowanie dzieci?
@motaboy: Nie wiem czy masz pozycję do takiego dogadywania. To nie ja jestem psem na partyjnej smyczy, któremu ktoś z góry musi wskazywać jak ma rozporządzać swoją wolnością.
ie wiem czy masz pozycję do takiego dogadywania. To nie ja jestem psem na partyjnej smyczy, któremu ktoś z góry musi wskazywać jak ma rozporządzać swoją wolnością.
@SKYFander: Mieszanie "wolności" do kwestii związanych z prawem pracy to domena niedojrzałych wyrostków, którym się wydaje że pozjadali wszystkie rozumy. Decyduje większość wybrana przy urnie wyborczej. I tyle.
@motaboy: Wolę być "niedojrzałym wyrostkiem" w oczach podrzędnego partyjnego agitatora, niż człowiekiem prezentującym mentalność charakterystyczną dla czasów sanacji czy realnego socjalizmu. Decyduje większość wybrana przy urnie. Ja mam prawo do wyrażenia opinii o idiotyczności tych decyzji, jak i o tych, którzy tę większość przy urnach wybrali.
Pan Adam nie bierze jeńców. Egzekucji egzaltowanych julek, anetek i katarzyn z haerów dokonuje na miejscu, w komentach pod ich pełnymi samouwielbienia wpisami na LinkedInie.
#zakazhandlu #polska
W ogóle co to za argument i dlaczego państwo miałoby cokolwiek uspokajać?
Przypominam, że nikt nikogo nie zmusza do pracy w sklepie. Możesz zmienić pracę na taką, gdzie są zagwarantowane wolne
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Bo od tego jest Państwo - żebyśmy zamiast anarchii mieli zorganizowany porządek społeczny.
A nie regulować jest moje zakupy robić. Może jeszcze wyregulują jak mam się ubierać, kiedy na spacer chodzić i jak często robić kupę?
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Nie mamy o czym rozmawiać. Jak słyszę takie BZDURY to od razu mam przed oczami pryszczatego kuca od Korwina. Świat, a już na pewno Europa nie będzie takim ZOO w jakiejkolwiek przewidywalnej przyszłości. Ciebie na pewno należy i powinno się zmuszać do dzielenia się z innymi, bo nic innego nie zrozumiesz. Dyskusja jest tu zbędna.
To predzej w--------e z tego kraju, albo przeniose dzialanosc za granice, niz dam sie okradac i placic na patusow i
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Krzyżyk na drogę i powodzenia.
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Masz wyjątkowo wysokie mniemanie o własnym intelekcie, ale nie dopuszczasz do Siebie myśli, że może być zupełnie inaczej niż ci się wydaje. Bardzo więc możliwe, że jesteś po prostu durniem.
@motaboy: xD liczba ludzi jest taka sama jak w każdy inny dzień. Oni pracują w systemie zmianowym, więc to nie ma znaczenia jaki jest dzień tygodnia. - tak samo ze świętami z resztą.
@motaboy: Ehh ta wstrętna wolność, dobrze że partia teraz mówi co wolno a czego nie...
Ty Homo Sovieticusie durny xD Szkoda mi cię.
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Nie wiem skąd wziąłeś informację że pracuję w handlu? Jak mam cię teraz nazwać, co? Gdzie ja ci napisałem że pracuję w handlu? To kim jestem, jak się nazywam i co robię jest bardzo łatwo sprawdzić. Nie mam ochoty cię uświadamiać.
@SKYFander: Durnia to sobie, chamie, poszukaj w lustrze.
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Tak jeszcze zapytam, bo w sumie znam odpowiedź - pogardę dla innych czuć od ciebie z daleka... Dlaczego wyrażasz się z taką pogardą o sprzedawcach? Ten zawód jakoś odziera z godności? Uniemożliwia uczciwe życie, założenie rodziny, wychowanie dzieci?
@SKYFander: Mieszanie "wolności" do kwestii związanych z prawem pracy to domena niedojrzałych wyrostków, którym się wydaje że pozjadali wszystkie rozumy. Decyduje większość wybrana przy urnie wyborczej. I tyle.