Aktywne Wpisy
kaszaamanna +391
Po dziesięciu latach biernego przeglądania forum przyszedł niestety dzień w których chciałbym poprosić Was o dobre myśli i modlitwę. U mojej 30 letniej żony zdiagnozowano nowotwór z przerzutami - rokowania są kiepskie ale się nie poddam.
Dla nas i naszej małej córki . Dziękuję za każdą dobrą myśl..
Dla nas i naszej małej córki . Dziękuję za każdą dobrą myśl..

gadatos +41
Jeśli chodzi o psy i temat na wykopie który ostatnio jest często poruszany.
Sezon rowerowy już się skończył, ale przez 5 miesięcy krótkiego i brzydkiego sezonu kolarskiego, przeżyłem jakieś 20 ataków psów, które próbowały mnie zrzucić z rowera.
Czysto hipotetycznie jeśli z--------m takiemu psu z buta uzbrojonego w SPD, który atakuje mnie na drodze publicznej, to czy coś mi za to grozi? Słyszałem o sytuacji że gość w obronie własnej został skazany na
Sezon rowerowy już się skończył, ale przez 5 miesięcy krótkiego i brzydkiego sezonu kolarskiego, przeżyłem jakieś 20 ataków psów, które próbowały mnie zrzucić z rowera.
Czysto hipotetycznie jeśli z--------m takiemu psu z buta uzbrojonego w SPD, który atakuje mnie na drodze publicznej, to czy coś mi za to grozi? Słyszałem o sytuacji że gość w obronie własnej został skazany na
źródło: images
Pobierz

#zakazhandlu #polska
@sops: Tego nie wiesz, bo i nie ma tego jak sprawdzić. Decydują ci, którzy głosują - reszta się podporządkowuje.
Statystyki mówią coś przeciwnego niż ty:
https://tvn24bis.pl/z-kraju,74/56-proc-polakow-za-zakazem-handlu-w-niedziele-kantar-millward-brown,826003.html
@motaboy: Red alert!
@sops: Ci którzy nie głosują - nie decydują, tylko podporządkowują się decyzją podjętym przez zainteresowaną większość. Dzieciom świat urządzają ich rodzice, prawni opiekunowie.
@sops: I w jaki sposób chcesz brać pod uwagę ich zdanie, skoro nie zadają sobie trudu głosowania? Jak chcesz zweryfikować czego kto chce? Sondażem? Wybacz... dziecinny jesteś. Zapewne zresztą właśnie z tej "apolitycznej" grupy, która ma głosowanie w dupie, za to
A dlaczego grupa apolityczna? Podejrzewam ze spora grupa ludzi nie ma na kogo glosowac wiec nie glosuje na nikogo¯\_(ツ)_/¯
Ta rozmowa przestaje mnie bawić. Pokazałem CI sondaż, który pokazuje tendencję. Decyzje nie mogą być podejmowane na podstawie sondaży. Władzę zdobywa się w wyborach, a nie w sondażach.
Wladze zdobyli nie majac wiekszosci w narodzie.
Glos niewazny jest rownoznaczny z nie oddaniem glosu.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sops: Nie. Po prostu jesteś dziecinny, niedojrzały, więc to nie ma sensu.
Zagłosowało 15 200 671 Polaków spośród 30 534 948 uprawnionych. Frekwencja wyniosła niemal 49,98 proc.
Wybory zwyciężyło Prawo i Sprawiedliwość, na które oddano 5 711 671 ważnych głosów, co stanowi 37,58 proc. Na Platformę Obywatelską zagłosowało 3 661 474 Polaków, co dało 24,09 proc. Trzecią siłę w parlamencie stanowić będzie formacja Kukiz'15, na którą zagłosowało 1
To w takim razie jak rozstrzygać znacznie istotniejsze kwestie? Daj już spokój. Władzę sprawuje większość Sejmowa wyłoniona spośród posłów wybranych w wyborach raz na cztery lata. Dodatkowo akurat w sprawie niedziel niehandlowych jest poparcie nie tylko wśród
Sondaze?!
@sops: jprdl. Mam cię dosyć. Wypier* na drzewo. Czytasz w ogóle co piszę, czy dorabiasz sobie to, co
źródło: comment_e03Cg1pluYyClKgf1zQGQjEUL5kwIJlt.gif
Pobierz