Wpis z mikrobloga

• 47
@nairoht: podrzucam tu pełny wyciek z szamba: https://kobieta.rp.pl/biznes-i-prawo/art41864001-pokolenie-z-demoluje-firmy-nowym-stylem-odchodzenia-z-pracy-winne-zarzadzanie

Rozmowa z mentorką i menadżerką angażującego przywództwa xD
Twierdzi, że zetki są niekompetentne, bo grali w gry, a starsze pokolenia układały klocki, a to jest trwalsze xDD

"W kontekście pokolenia Z mówi się nawet o „revenge quitting”, czyli mściwym odchodzeniu z miejsca pracy. Takie sformułowanie można usłyszeć u polskich menadżerów, kiedy w najgorętszym okresie działania firmy młody pracownik nagle
  • Odpowiedz
@bawelna100pro rozbawiła mnie ta nazwa jak to 1 raz zobaczyłam. Wielka zemsta, jak komuś się umowa kończy i nie przedłuży. Przy uop wypowiedzenie trwa kolo 2 tygodni, może trxeba dawać etat nie zlecenie
  • Odpowiedz
oczywiście, że nie wyzysk czy c-----e zarobki przecież

@bawelna100pro: no nie bo Ztki to samo robia majac dobre zarobki w korpo czy IT. To nowe pokolenie oskarkow i julek ma za dobrze u rodzicow i zyje swoim instagramowym snem. Czesto to osoby po 2 gownokierunkach ktorymi przedluzaly sobie mlodosc i w wieku 28 lat zaczynajac kariere chca zarabiac tyle samo co ludzie po 10 latach w branzy. Nic nie potrafia
  • Odpowiedz
@bawelna100pro: "W kontekście pokolenia Z mówi się nawet o „revenge quitting”, czyli mściwym odchodzeniu z miejsca pracy. Takie sformułowanie można usłyszeć u polskich menadżerów, kiedy w najgorętszym okresie działania firmy młody pracownik nagle rzuca papierami"

No tak, bo mam czekać, aż w firmie będzie spokojny okres XD Przeciez rektrutacja do nowej firmy + okres wypowiedzenia to kilka miesięcy, nie mówiąc już o samym czekaniu aż łaskawie odpowiedzą na wysłane cv
  • Odpowiedz
dlaczego to zawsze Onet kobieta albo inne Kobieta RP wysrywa takie artykuły z p---y eh

@bawelna100pro: dlatego, ze takie smieciowe i bezwartosciowe tresci przyciagaja rzesze komentujacych i udostepniajacych.
  • Odpowiedz
@bawelna100pro: u mnie w poniedziałek w pracy się skarżyli jak to młodzi pracownicy są niewdzięczni bo nie chcą zostawać na nadgodzinach xdxd i to jeszcze koleś na tymczasowej umowie nie chciał zostać, ja nie wiem jak tak mógł wgl. Dodatkowo trzeba dodać że te nadgodziny to wina c-------o zarządzania praca, ale nie moje małpy, nie mój cyrk. Ja pewnie też jestem obgadywany, że robię swoje i g---o mnie obchodzi co
  • Odpowiedz
@bawelna100pro: A prawda jak zwykle jest pośrodku. Nie brakuje w nowym pokoleniu (powiedziałbym, że trochę częściej niż u starszych) leserów, którzy opieprzają się cały dzień i mają wielkie pretensje kiedy im się to wytyka. Zwykle w końcu strzelają focha i odchodzą, nierzadko wcześniej kombinując na lewo z L4. Problem z takimi jest ten, ze opcje przy nich sa dwie. Albo zwalniasz albo robisz radosny micromanagment pytając co 30 min co
  • Odpowiedz