Wpis z mikrobloga

#!$%@? i znowu wieszacie psy na kurierach nie mając pojęcia jaka jest ogólna polityka firmy.
Dla nich ja jako kurier jestem robotem.
Mam być na 6;00 rano mam zapakować od 50 do 150 paczek #!$%@? gdzieś w promieniu 100 km i mam na to według regulaminu 8 godzin a w praktyce 10+.
To nie tak że ja jestem zawistnym #!$%@? od urodzenia dlatego wyrzucam paczkę przez ogrodzenie nie powiadamiając o tym odbiorcy, nie. Robię tak poniewaz nie mam na to czasu gimbie jeden z drugim. W domu żona z małym dzieckiem na których wiecznie nie mam czasu do tego stopnia że niejednokrotnie zbiera mi się na łzy ale czy płacze? Absolutnie nie. Jestem dorosły i muszę zacisnąć pasa. Powiecie przebranzuj sie, niestety nie urodziłem się programista 15k, chce poprostu przeżyć życie spokojnie i bezstresowo. Tylko tyle i aż tyle.
Więc patałachu jak jeszcze kiedykolwiek zechcesz ujadać na kuriera przypomnij sobie ten wpis i zastanów się.

A i ktoś pisał że najlepszy sposób to zbesztać kuriera od stóp do głów bo inaczej nie dojdzie.
Nie radzę, jak podniesiesz na mnie głos to następnym razem możesz sobie paczkę wyciągać że studni ;] Naprawdę gardzę takimi napinaczami.

#kurier #kurierka #dpd #przemyslenia #praca #oswiadczenie #niepopularnaopinia #zycie #wolnosc #demokracja
  • 184
  • Odpowiedz
@giovan-a: no to jeszcze lepiej... a ludzie autora postu wyzywaja od nieudacznikow bo zarabia "malo" i marudzi, ze ma caly czas nadgodziny bo limity za wysokie...
  • Odpowiedz
@Glassman morda biedaku. Chciał założyć rodzinę to założył i #!$%@? ci do tego. Nie bedziesz wyznaczał szczynie, komu wolno a komu nie wolno niec zony i dzieci. Moze zarabia w miare w kurierce ale zawalony obowiazkami?? #!$%@? smieciu. I takie cos dostaje 1000 plusow. Jevac wykop bo coraz wiecej umysłowych ameb tu przesiaduje takich jak ty
  • Odpowiedz
@korporacion A mnie to #!$%@? po tym jak kurier wgniótł mi przesyłkę i bezczelnie z opakowania zerwał nalepkę "ostrożnie szkło w środku". Nie kategoryzuje ale ktoś taki dla mnie to śmieć ludzki.
  • Odpowiedz
@korporacion a co za problem zmienić pracę czy się przebranżowić?
Pisze z kursu na operatora koparki i koparko ładowarki, też mógłbym całe życie #!$%@?ć za 2 koła na rękę miesięcznie, ale dziękuję, to nie dla mnie. Zapisz się na jakiś kurs, ustal sobie godziny, choćby zwykły wózek widłowy - 5 stówek, a już masz uprawnienie w ręku i możesz rozpocząć coś lepszego, niż #!$%@? z paczkami jak jakiś murzyn.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@korporacion: Co za dzban. Gościu masz dostarczyć mi paczkę do rąk własnych a nie zostawić na posesji. Nie obchodzi mnie to, że nie ma czasu. Dlatego dalej będę z wami jechał. Jeden zostawił mi kiedyś tablet pod drzwiami (!). Gościa zwolnili od razu
  • Odpowiedz
@korporacion: Ale #!$%@?. Ja jeździłem kiedyś na PP i u sąsiada czy gdzieś schowana zostawiałem zawsze po wcześniejszym uzgodnieniu. Fakt robota upierdliwa, jeszcze tym bardziej dla kogoś kto się ciagle uczy, ale nie uwierzysz co zrobiłem:

• Odpowiedz
@korporacion i gdzie ta chęć spokoju i bezstresowego życia Cię zaprowadziła? Programistą się nie rodzi! Musisz walczyć o swoje , kosztem stresu i chaosu. Nie ma i nie będzie nigdy spokoju.
  • Odpowiedz
@Glassman mentalność typowego przegrywa który nie ma i nie będzie miał dzieci.... Rodzina jest tylko dla bogatych XD Każdy ma prawo do posiadania rodziny, a typ tylko napisał tylko, że ciężko robi i #!$%@? by mieli co żreć, a piwniczaki już się rzuciły do gardła....
  • Odpowiedz
@crest No tak, bo najważniejsze to mieć dzieci. Efekt wychowania w mysl tego, że skupianie się na sobie jest złem najgorszym, a kazdy zdrowy człowiek powinien mieć dzieci.
  • Odpowiedz
Typowa mentalność biedaka: Nie mam dobrej pracy, nie zarabiam dobrze, nie mam perspektyw, ale i tak założę rodzinę.

@Glassman: ładnie mu powiedziałeś
aż chce się powiedzieć "niech Ci pan Bóg w dzieciach to wynagrodzi" XD
XD
masz racje
  • Odpowiedz
@Fighting_Irish Zarobki między 1500 a 2500 to "w miare"? Jak ktoś robi dziecko, tylko po to, by poczuć, że obowiazek spełniony, ale nie jest w stanie zapewnić mu dobrych warunków materialnych i skazuje na życie w biedzie, to jest nikim.
  • Odpowiedz