Aktywne Wpisy
Ten_spod_piatego +202
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

JanDzbanPL +672
Brak wolnych terminów na wynajem jachtu na który dostał dotację. Chyba dobry biznes ( ͡° ͜ʖ ͡°) #kpo
źródło: 1000018200
Pobierz

źródło: comment_PN6Lwd0Af2V7VDMglvBnpuzKktKIpsga.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_o7ZSC9HgIcUhneLfsehhzLj5waGaTtE3.jpg
Pobierz@husky83 5 lat fajna różnica bo można wytłumaczyć nową sytuację, ale zazdrość zawsze sie chyba pojawi, w końcu to nowa sytuacja :)
@077throwaway Festiwal sie zaczyna ( ͡º ͜ʖ͡º)
@zolwixx Gratuluje! :D
@Lisowa: a już myślałem, że u Ciebie coś na rzeczy... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Tomek1902 To chyba poszukam tej książeczki, może obrazkowo załapie. Bo jak pokazuję na brzuch i mówię że tam jest dzidzia, to podnosi mi bluzke, patrzy
to miało być do @zolwixx ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale ta książeczka to już bardziej po powrocie do domu z drugim, starsza fajnie reagowała na sytuacje analogiczne jak te z książeczki.
@zolwixx: tak mnie natchnęło czy aby na pewno robiłeś i chodziło Ci o zdjęcie brzucha ¯\_(ツ)_/¯