Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +20
Co mają w głowie faceci około 173 wzrostu robiący dzieci ze swoimi kobietami o wzroście 154?
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś

To jest moja mama, z walizką. Moja mama wydrukowała instrukcję przejścia z dworca gdańskiego na przystanek autobusu 500, którą dla niej zrobiłam. Dajcie plusa, żeby się nie zgubiła xD
źródło: 1000002833
Pobierz

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Czytalem ze okolo 10 lat temu moc obliczeniowa wszystkich komputerow dorownala mozgowi czlowieka. Zrodlem zarzuce pozniej jak znajde. Teraz ta wartosc pewnie wielokroenie przekracza ta sprzed dekady. Czemu nikt nie stworzyl AI opartego o laczma moc obliczeniowa komputerow w sieci? To przeciez mozna polaczyc z krypto i dac im tym samym realna wartosc.
Obecne sieci neuronowe są bardzo ok, jednak każda sieć może dobrze się spełniać w ograniczonych zadaniach. Nie możemy jednej sieci neuronowej powiększać, bo to nam nic nie da a sama sieć zacznie gorzej funkcjonować.
Polecam filmiki naszego światowej klasy eksperta od
Generalnie porównywanie sztucznej inteligencji do mózgu ludzkiego jest nietrafne. Nie można tego przeliczać na prędkość obliczeń itp.
W skrócie mogę ci powiedzieć tak. Nie martw się. W ciągu kilku dekad prawdopodobnie stworzymy samodzielną sztuczna inteligencję, która wykładniczo rozwinie technologię. Rozmowa z nią będzie wyglądała wręcz jak rozmowa z wszechwiedzącym bogiem. Nawet nie będzie problemem to jak ona
Ciekawostka: https://www.goodai.com/brain-simulator
Słuchaj. WIększośc obliczeń naszego mózgu zabiera przetwarzani obrazu, to są gigantyczne ilości informacji w ułamku sekundy. My nie chcemy tego robić. To jedynie pokazuje jak dużo nasz mózg może obliczyć, ale my nie chcemy wykonywać tych obliczeń ;)
Kolejnym problemem jest stworzenie SI która będzie sama się rozwijała. My tego
nawet jak skonstruujemy najłagodniejszą dla nas i dbającą o nasze dobro ai to mamy "p--------e" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w świecie gdzie człowieka twory; myśl, praca, pomysły, idee, sztuka będą zastąpione przez dużo lepsze jakościowo wytwory ai
Cały ludzki wysiłek będzie bezsensowny. nasze istnienie stanie się bezcelowe i sprowadzi sie do jedzenia, bzykania i z rozdziawioną japą
Pracować nie trzeba będzie, pieniądze przestaną mieć sens coraz bardziej, więc po co bitcoin? ;P
Na początku to będzie niesamowity rozwój, ale on doprowadzi cywilizację do ogromnego nieszczęścia na poziomie psychologicznym, mentalnym. P--------e :)
Doskonały przykład. Są różnego rodzaju mrówki, muchy, ślimaki itp. zwierzęta. Nie jest tak że ich nienawidzimy, lub chcemy je zniszczyć. Jednak kiedy robimy coś dla nas ważnego, np. budujemy dom to nie przejmujemy się że zdepczemy ślimaka jeżeli będzie nam stał na drodze. Po