Cześć wszystkim, zamierzam studiować #informatyka. Dostałam się na trzy uczelnie, na czwartą może też (jeszcze nie ma wyników). Uprzedzając komentarze, tak, jestem zapobiegliwa i myślałam, że nigdzie mnie nie przyjmą - dlatego aż tyle. Wszystkie kierunki są inżynierskie, na wydziałach matematyki/fizyki/informatyki. Jeżeli macie jakieś wskazówki odnośnie tego, gdzie iść, co wybrać i ogólnie życia studenckiego w tych miastach to śmiało komentujcie, polecajcie bądź odradzajcie. Zamierzam programować, dlatego będę uczyć się w dużej mierze na własny rachunek, ale fajnie byłoby dobrze wspominać te lata i mieć przyzwoitą kadrę :) A dostałam się do #uam #poznan #politechnikabialostocka #bialystok #uwm #olsztyn i ewentualnie #uniwersytetlodzki #lodz #studia #studbaza
@MrSzegerege: jestem rekruterem, a wiec nie mogę ocenić pod względem technicznym. Za to mogę powtórzyć to, co bardzo często słyszę od klientów- kierowników zespołu, CIO itp.: osoby po studiach kierunkowych dużo lepiej ogarniają IT- piszą rozwiązania optymalniejsze pod względem wydajnosciowym i łatwiej skalowalne. Słyszę to od bardzo wielu osób decyzyjnych co do rekrutacji.
Z drugiej strony nie jest to reguła i sa dobrzy specjaliści choćby bez studiów- wiadomo, ze to
@s4nskR: dałbym minusa. A Warszawa, Trójmiasto, Lublin czy Białystok? Jest dużo dobrych uczelni, gdzie masz warunki zarówno do nauki jak i studenckiego życia.
@schantelle: teraz niby nowy program studiów na informatyce na uamie i podobno ma być lepiej, praktyczniej i ciekawiej, ale znając ten wydział to niewiele się zmieni i będzie to zwykłe zmarnowanie 3,5 roku
Komentarz usunięty przez moderatora
@lisekchz: to samo pomyślałem
Komentarz usunięty przez moderatora
Z drugiej strony nie jest to reguła i sa dobrzy specjaliści choćby bez studiów- wiadomo, ze to
@PanJapson: (╯°□°)╯︵ ┻━┻
No i uczelnie będziesz miała w fajnej okolicy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)