Aktywne Wpisy

Horkheimer +1204
Gours +584
Kilka minut temu dodałem post, w którym wyraziłem szok po obejrzeniu fragmentu filmiku kanału Dla Pieniędzy na temat Tuska. Bardzo agresywny i kłamliwy wobec Tuska, w skrócie i delikatnie rzecz ujmując. Poszperałem dalej - okazało się, że typ jest sponsorowany przez CPK - jeden z jego filmów jest oznaczony.
To jest po prostu szok. Spółka CPK z pieniędzy podatników sponsoruje youtubera, który szkaluje na całej linii Tuska. W najnowszym filmiku masa nawiązań
To jest po prostu szok. Spółka CPK z pieniędzy podatników sponsoruje youtubera, który szkaluje na całej linii Tuska. W najnowszym filmiku masa nawiązań
źródło: IMG_3139
Pobierz

zrobiłem sobie apkę do zarządzania domem. wrzuciłem na raspberry i tutaj jest problem. na rasbianie preinstalowany jest python 3.5 i zadne updaty upgrady nie poomagaja zeby miec cos wyżej. problem jest taki ze używałem rzeczy z 3.6 chociażby f-stringi wszędzie i pokazuje mi syntaxy. zainstalowałem ręcznie 3.6 ale teraz za każdym razem gdy chce odpalic djangowy server pokazuje mi ze django nie jest zainstalowane albo nie jest w PYTHONPATH. zabawne bo jak sprawdzę wersje django to mi pokazuje.
instalowalem django w enve, poza, pip, pip3, dodałem coś do tego PYTHONPATH co mi się wydaje ze tam jest zainstalowany django (/usr/local/lib/python3.6 i dodałem też site-packages) i ciągle nie chce stanąć ten developerski serwer.
męczę się już z tym sporo i jak nie stanie to chyba jedyna opcja to przepisać te f-stringi do czegoś starożytnego...
ktoś może pomoże?
import sys; print(sys.path)?https://gist.github.com/dschep/24aa61672a2092246eaca2824400d37f
@BeKindAndHumble: serwer odpalam wchodząc w folder ze sklonowanym repozytorium gita i wpisuję python3 manage.py runserver. nie wiem co było w PYTHONPATH ale jak zobaczyłem te błędy to sprawdziłem i ta zmienna była pusta więc zacząłem coś do niej dodawać. print(sys.path) dawało jakieś różne ciągi do różnych wersji pythona i pewnie czegoś jeszcze.
Komentarz usunięty przez autora
pip3.6 install django
Python3.6 manage.py runserver
Powinno zadziałać