Siema wszystkim! Mam problem! :( Ostatnio zauważyłem, że mam bardzo duże zużycie pamięci RAM w komputerze, posiadam 8 GB DDR 4 2133 MHz i w momencie oglądania np: filmu na YT zużywa mi prawie 90% pamięci, raczej nie jest to normalne... Co mogę zrobić aby trochę to zredukować? Myślałem o dokupieniu jeszcze 8 GB, ale czy mogę coś jeszcze zoptymalizować do czasu kupna kości RAM? System to Windows 10 Pro 64 Bit, ale wydaje mi się, że i tak zużycie powinno być mniejsze.
@Piwniczak35: Czyli mogę dokupić 8gb, i w razie gdyby kiedyś za mało kolejną 8GB i miałbym 24 GB (2x4gb) (2x8gb) i nie byloby jakiejś duzej różnicy, tak? :D
@Yakooo: wiem że da się to naprawić, ale nie pamiętam gdzie xD musisz poczytać w google na pewno coś będzie bo mój kumpel miał z tym problem to mu wysłałem artykuł na ten sam temat. 11gb miał całe zajęte i tak jak u ciebie tylko chrome uruchomiony
Naprawiłem, myślałem dużo o tym i wpadłem na pomysł, że może to Hyper-V rezerwuje sobie pamięć... Odinstalowałem funkcje w systemie, usunąłem wszystkie śmieci z tym związane i z 85-90% mam teraz po 25-30%. Ale i tak dziękuje wszystkim za pomoc! =)
Ostatnio zauważyłem, że mam bardzo duże zużycie pamięci RAM w komputerze, posiadam 8 GB DDR 4 2133 MHz i w momencie oglądania np: filmu na YT zużywa mi prawie 90% pamięci, raczej nie jest to normalne... Co mogę zrobić aby trochę to zredukować? Myślałem o dokupieniu jeszcze 8 GB, ale czy mogę coś jeszcze zoptymalizować do czasu kupna kości RAM? System to Windows 10 Pro 64 Bit, ale wydaje mi się, że i tak zużycie powinno być mniejsze.
#informatyka #hardware #programista15k #technologia
źródło: comment_YkpaSmsfoe4MyzduwQGYfp7EXIH7NMWy.jpg
Pobierzale czasem dochodzi do 11GB jak dużo kart
źródło: comment_z5DOxwWKMVTjKtRQufI7TgUWQoKG8vuP.jpg
Pobierz