Wpis z mikrobloga

Siema wszystkim! Mam problem! :(
Ostatnio zauważyłem, że mam bardzo duże zużycie pamięci RAM w komputerze, posiadam 8 GB DDR 4 2133 MHz i w momencie oglądania np: filmu na YT zużywa mi prawie 90% pamięci, raczej nie jest to normalne... Co mogę zrobić aby trochę to zredukować? Myślałem o dokupieniu jeszcze 8 GB, ale czy mogę coś jeszcze zoptymalizować do czasu kupna kości RAM? System to Windows 10 Pro 64 Bit, ale wydaje mi się, że i tak zużycie powinno być mniejsze.

#informatyka #hardware #programista15k #technologia
Yakooo - Siema wszystkim! Mam problem! :(
Ostatnio zauważyłem, że mam bardzo duże zu...

źródło: comment_YkpaSmsfoe4MyzduwQGYfp7EXIH7NMWy.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale tu mi wygląda tak jakbym miał ten RAM hmmm... Jakbym miał go tylko z 2-3 gb do użytku a reszta jest jakoś wpakowana w system.
  • Odpowiedz
@Yakooo: wydaje mi się, że jest ok. Jeśli inny program będzie potrzebował ramu to chrome go automatycznie zwolni.
Dziwa jedna rzecz, to te 6,6?MB/s mielenia dysku. Jakby jakiś dodatek Cię szpiegował i sprawdzał dysk
  • Odpowiedz
Okej, a jakbym dokupywał kości, to bardzo istotne będzie kupienie dwóch kości? Mam (2x4GB) Corsair Vengeance, ale taniej wyszłoby mi dokupienie jednej kości 8 gb RAM. Będzie duża różnica w wydajności, jakbym miał dokupić (2x4gb)?
  • Odpowiedz