Aktywne Wpisy
bukimi +311
Nupharizar +386
Oho, zaczyna się. Wczoraj w pracy na spotkaniu dowiedziałem się że teraz będzie mniej delegacji i zagranicznych szkoleń, ponieważ musimy ograniczyć ŚLAD WĘGLOWY.
Mamy również wynajmować tańsze hotele niż do tej pory, ponieważ ŚLAD WĘGLOWY xD
O ile zakład, że za parę lat nie będzie można zrobić wielu rzeczy prywatnie, bo ŚLAD WĘGLOWY?
#bekazpodludzi #korposwiat #zalesie #ekologia
Mamy również wynajmować tańsze hotele niż do tej pory, ponieważ ŚLAD WĘGLOWY xD
O ile zakład, że za parę lat nie będzie można zrobić wielu rzeczy prywatnie, bo ŚLAD WĘGLOWY?
#bekazpodludzi #korposwiat #zalesie #ekologia
#logikaniebieskichpaskow #gownowpis #logikarozowychpaskow
Przy tańcu nadal obowiązuje stara zasada sześciu ukłonów.
Jeżeli zatem mężczyzna chce poprosić kobietę do tańca najpierw kłania się w pierwszym rzędzie jej partnerowi przy stole (powinien on siedzieć z jej lewej strony) pytając się o to czy może z nią zatańczyć np. – „Czy Pan pozwoli?” (mężczyzna do którego pytanie zostało skierowane musi pamiętać o tym, że jest to pytanie retoryczne).
Następnie kłania się kobiecie pytając ją o zgodę
Ja znalazlam cos takiego
@smieszkins: Jaka ty jesteś tępa to ja #!$%@?.
On nie spytał się twojego faceta dlatego, że jesteś jego własnością a z grzeczności, druga forma jakiej mógł użyć to "Czy nie masz nic przeciwko abym zatańczył z twoją dziewczyną?", typowa wyzwolona kobieta, zero użycia mózgu.
Pewnie to zależy od podejścia indywidualnego i myślę, że ten kolega nie zachował się jakoś źle, mógł zapytać bezpośrednio Ciebie i również nie zachowałby się źle.
Finalnie jednak uważam, że ten kolega nie miał złych intencji i chciał zachować się jak najbardziej kulturalnie.
Swoją drogą, chętnie zadałbym to pytanie jakiemuś specjalisty od savoir-vivre. Takiemu w
@smieszkins: Nie, uważasz że to zachowanie średniowiecznie i potraktował cię jak własność twojego chłopaka, skończ z tym idiotycznym tłumaczeniem.
Przyjmij do wiadomości, że facet zachował się tak jak powinien i tyle, chyba że szukasz historii do opowiadania na następnym zgromadzeniu feministek.
To przecież bardzo przydatna wiedza i jednocześnie ciekawa.
@Namenick: XDDDD wykop at finest XD Jeszcze od lewaków jej naubliżaj xD
A jeśli nie zostanie skierowane, to przecież finalnie to tylko taniec i jeśli
@ladnyalegruby: Nie jesteśmy na dworze królewskim, więc można dać sobie trochę siana z taką wyimaginowaną powagą jak ci, którzy boją się zdjąć marynarkę bo myślą, że zgromadzenie przeciętniaków zaraz im wytknie faux pas xD