Wpis z mikrobloga

@camaro98: u nas jest klub klasyków na fb, robią zloty itd. zpaytałem czy bym się nadawał z toyotą celiką '93 w wersji usdm [których było może z 15 w kraju], na dodatek wersja 93 była jedynym rocznikiem z innymi lampami z tyłu. wiesz co mi powiedzieli? że myśleli, że mam coś lepszego xD byłem ostatnio oglądać ich zlot, to połowa aut to malacze z rdzą na masce i wypłowiałymi plastikowymi
R.....f - @camaro98: u nas jest klub klasyków na fb, robią zloty itd. zpaytałem czy b...

źródło: comment_SHmDRiWckYIdv4cOL0poFjvknIWDhwbV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
auta z 80 chyba nie staną sie dla mnie nigdy klasykami są już zbyt nowoczesne.

@camaro98: Chyba nie widziałeś mojego Puga co tam się o--------a. xD Ja go określałem wcześniej jako youngtimer, ale odkąd byle Poldolot jest określany klasykiem to uznałem, że moje tym bardziej zasługuje.
  • Odpowiedz
@camaro98: Mam Puga 305 '82 z pierwszej serii. Debiut modelu to 1977 roku, mój jest z ostatniego roku produkcji pierwszej serii, druga to już praktycznie inne auto w podobnie wyglądającym nadwoziu i ma w miarę nowoczesne rozwiązania. Skrzynia biegów i dyferencjał jest w jednej obudowie z silnikiem, leci to na wspólnym oleju. Ostatni model Peugeota z takim rozwiązaniem. Ogólnie to jest rozwinięcie pierwszej konstrukcji przednionapędowej Peugeota. Wcześniej to miały 204
  • Odpowiedz
@Hrabia_Serek_von_Hochland: Szacun za utrzymywanie go przy życiu:) On konstrukcyjnie jest z 70 to jest inna bajka...Mi chodziło o auta projektowane w 80 taki golf 2 czy moja sierra. Sierrka ma już kompa, wtrysk i nawet prymitywne złącze diagnostyczne. 305 to jest klasyk i zabytek...nigdy nie widziałem jeżdżącego egzemplarza...kumpel na podwórku ma wrosta w kombi.
  • Odpowiedz
@camaro98: Mój jest jedynym egzemplarzem jaki widziałem jeżdżący. Dzisiaj byłem sprawdzić, czy przy konsulacie rosyjskim w Krakowie dalej stoi wrastający trup drugiej serii, ale już go zwinęli. :( Czasem się na grupach na fb przewinie jakaś 305, ale zwykle druga seria.
Auto kupione przez przypadek, szukałem jakiegoś dupowozu z lat 90. na pierwsze auto i zobaczyłem Puga. Po 4 dniach był już mój. :D Ma sporo mankamentów, które sukcesywnie naprawiam,
  • Odpowiedz
@Hrabia_Serek_von_Hochland: One jak wszystkie stare pugi wylądowały w afryce...Też tak mam że nie zamienił bym mojej na coś nowego. Jak fundusz pozwoli to kupie coś jeszcze starszego. Z Ładami jest taki problem że to były ulepy pokroju naszej krajowej produkcji wiec one fabrycznie były w złym stanie XD. Jak jest z częściami bo podobno ich w ogóle nie ma bo peugeot ma w------e na historyczne modele ?
  • Odpowiedz
@camaro98: No najlepiej nie jest. Na przykład teraz się głowię, skąd wziąć nowe sprzęgło. Można powiedzieć, że w sumie nie ma i nawet największa pierdoła jest na wagę złota. :P
@Eternit_z_azbestu: A no tak, zapomniałem jeszcze o tej serii co leciała w 104. :D Zapakowali to nawet do małych Citroenów i Renault 14. :D
  • Odpowiedz