Aktywne Wpisy
JaX92 +18
Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki

JatuArmy +122

@grafikulus:
Można iść dalej:
Na świecie (biorąc pod uwagę liczbę mieszkańców) mamy około 74420 osób o takim układzie DNA. Tak więc prawdopodobieństwo, że ślad pochodzi od naszego oskarżonego
Całość rozbija się o proawdopodobieństwo warunkowe.
Jeśli weźmiemy losową osobą z Polski, losując ją po peselu, to tak, Adwokat ma rację - jeśli DNA się zgadza to i tak szansa 1 na 400 że to on.
Ale ten oskarżony został wytypowany. Zakładam że były inne poszlaki wskazujące jego, bo przecież nie badali DNA ludzi z łapanki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pawel-niczyporek
@karer: To po prostu niemożliwe!
Poza tym nie rozumiem, dlaczego uważasz, że obaliłeś moje zacytowane słowa.
@pawel-niczyporek: napisalem ci ze jesli obronca jest w stanie udowodnic ze badanie wskazuje na 2 osoby ktore tak samo pasuja do profilu to badanie z pewnoscia 99.99999% wskazuje na conajmniej 2 osoby. Tutaj nie chodzi o zlot ani o to ile mamy populacji. Tutaj chodzi o to czy obronca dostarczy osobe tak samo dobrze pasujaca do profilu.
Przy naszych założeniach - wersja prokuratora jest słusznie obciążająca według mnie, natomiast adwokat niesłusznie próbuje uniewinnić. Statystyka adwokata jest bez znaczenia, chyba, że populacja=populacja ludzi z tym
Po drugie - chodziło o to,
@pawel-niczyporek: ale wlasnie o to chodzi ze to prawdopodobienstwo obciaza okolo 400 osob rownomiernie. Dlaczego wiec zarzuty dostal mietek a nie zenek? Przeciez to badanie tak samo wskazuje na zenka.
Jesli jakis dowod wskazuje na 2 lub wiecej osob to nie mozna mowic ze wskazuje on jednoznacznie na konkretna osobe. 99.9999%