Wpis z mikrobloga

mam hosting na ovh, zrobiłem sobie prostą stronkę bez zadnego backendu (prócz jakiegoś formularza do wysyłania maili do mnie w PHP) i całkiem spoko (tzn i tak jakos przepłacam bo nie wykorzystuje tego za co płacę). jednak od jakiegoś czasu siedzę w #python, zrobiłem parę "skryptów", coś tam nawet mi się przydaję i zaczałem się bawić w #django, a nawet mam już zlecenie na napisanie apki. z tego co przeczytałem to ovh nie umożliwia integracji z django, a samo ssh jest od jakiegoś pakietu super-pro.
trafiłem że najlepszy do prostych rozwiązań jest linuxpl.com, czy tak jest nadal?
czy mogę się jakoś pozbyć tego ovh? jakoś to wykorzystać inaczej? mam to opłacone chyba jeszcze ponad pół roku...
#webdev
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daczka92: sprawdź może pythonanywhere. Korzystam co prawda tylko z darmowego konta (tak bardziej do zabawy niż poważne projekty), ale bardzo wygodne w obsłudze jest. Jak darmowe Ci przestanie wystarczać to najtańszy pakiet jest chyba za $5 miesięcznie
  • Odpowiedz
@Cooltec: jak sama nazwa sugeruje, jest to strona poświęcona pythonowi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niczego innego niż django tam nie próbowałem wrzucać, nie wydaje mi się żeby springa się dało uruchomić. Wiem że na pewno będą działać też inne pythonowe frameworki, flask, bottle, web2py i tak dalej. Poczytaj, może coś znajdziesz. A najlepiej po prostu załóż konto i się pobaw.
  • Odpowiedz
@croppz: @araneo: no mnie by interesowała co najmniej ta opcja $5 bo chce miec własną domenę. ale to wychodzi 60usd rocznie czyli ponad 200zł. na linuxpl za 50pln za rok mam większy transfer. a nawet mydevil za 150 za rok spełnia moje oczekiwania skoro linuxpl sie zepsuł
  • Odpowiedz
@croppz: siema, spróbowałem sobie postawić coś na tym django anywhere ale mimo ze moja aplikacja waży 240mb to 500mb mi nie starcza tam. problem mam po wczytaniu static filesów. to jakby je kopiowało gdzieś i mi zapycha cały dostępny storage. juz nie mówie ze folder gita zajmuje mi w tym 160mb ale nawet jak go wywale to i tak te staticsy mi wychodzą poza skale. wiesz moze jak to obejść?
  • Odpowiedz