Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #frontend
Takie krótkie pytanie, zrobiłem backend do swojej apki no i chciałbym zrobić do tego jakiś prosty front, a że fronta właściwie nigdy nie tykałem to czy warto tracić czas na Thymeleaf'a? (nie chcę iść w kierunku fullstacka więc im prościej tym lepiej)
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominias: Jeżeli twój backend wystawia restowe api to polecam walnąć fronta w vue
Do prostych zastosowań jest świetny, w kilka godzin można ogarnąć się na tyle, żeby przeżyc.

Nie trzeba też żadnych nodów, bowerów czy innych npmów - dodajesz jeden plik .js i masz front w vue.

Ja tak sobie to integruje i chwalę bardzo.
  • Odpowiedz
@Dominias: Zdecydowanie skorzystaj z Thymeleaf :) Zobacz sobie kilka poradników z wykorzystaniem go w Google typu "java thymeleaf crud" i poznasz na czym to polega - korzysta się z jego dodatków bardzo przyjemnie.
  • Odpowiedz
@Dominias: jesli chcesz iść do pracy potem jako niby-nie-fullstack-ale-tak-na-prawdę-fullstack (czyli jakieś 70% ofert pracy) to jednak mozesz na szybkości ogarnąć angulara. Programuje się w nim trochę jak w javie ze springiem.
Ale jeśli tylko jakieś proste statyczne strony w html to Thymeleaf powinien starczyć plus jest dość prosty
  • Odpowiedz