@elo490500: I co ? Kolejna rewolucja Bolszewicka ? Rżnąć Panów ? Przecież dobrze wiemy że gdyby ludzie mieli poukładane w głowach to sraliby na ten cały konsumpcjonizm, pęd za kasą itp.
@Bulbazaur_bulbazaurowski: jak chcecie to rżnijcie, mozna tez inaczej ale do tego trzeba więcej głowy. Zresztą ci na górze nie boją sie zadnej wojny ani rewolucji. Ale się boją tego że ludzie moga zmądrzeć
@elo490500: OMG znów walka ciemny lud vs elyta ograniczająca wszystko i wszystkich... Hur Dur Masoni, iluminaci kosmici i YETI oni rządzą światem... A, i 2pac żyje i pije szampana z Elvisem
@Killeest: Nie sprowadzaj tego do jakiegoś spisku...Ci ludzie realnie istnieją, mają swoje koncerny,fabryki,korporacje...W ogóle cała historia ludzkości opiera się na spiskach, udanych bądź nieudanych :--) A iluminaci faktycznie istnieli.
@elo490500: Ładne zdjęcie. Nie wiem czym zajmują się ludzie na nim, ale jestem pewien, że szef firmy, która zbudowała taką willę mieszka w jeszcze lepszej. I teraz co? Ma zacząć się bać ludzi, którzy nie mają siły osiągnąć tego co on, bo "im się też należy"? Jestem pewien, że w swoich początkach jako mała firma budowlana całymi latami z---------ł 12 albo więcej godzin dziennie, a nie siedział na fb, tinder,
@Bulbazaur_bulbazaurowski: o iluminatach sie nie chce wypowiadać bo dla mnie to podobna akcja co z płaską Ziemią... A skoro mówisz że mają swoje koncerny to jaki spisek na szkodę ludzkości miał no nwm Ferdinand Piëch,( afera dieslowska to nie jego odpowiedzialność więc -1 argument)... Nie musisz odpowiadać ale wszyscy wiemy że wszędzie rządzą koneksje, a czasem nawet wyuczony biedny może sie dostać do elyty
@Killeest: Oczywiście że biedny może się dostać do elyty, tylko to kwestia zasady prawdopodobieństwa że tak się stanie.Oczywiście że owe elity muszą być zasilane nowymi członkami i czasem werbują takich ludzi spośród najbardziej zdeterminowanych biednych jednostek, ale cel ich działania się nie zmienia.
@Killeest: Przeglądałem wykop już kilka tygodni temu, po prostu dzisiaj postanowiłem że zacznę się czasem udzielać.Od razu mnie klasyfikujesz jako jakiegoś Trolla czy co ?
@Karawaniarz: i dlatego właśnie miliony ludzi na świecie zyją w biedzie. Bo im sie nie chce. Brawo, rozwiązałeś problem. Zgloś sie po swojego pokojowego nobla. Albo lepiej, pojedz do slamsów albo do jakiejs chinskiej fabryki telefonow podkoszulkow i zapytaj ich dlaczego z----------a za miske ryzu skoro mogli nauczyc sie fachu. Albo zapytaj polowe polakow dlaczego zarabiaja mniej niz 2,5 na reke. Im sie tez pewno nie chce
@elo490500: A to przepraszam, nie wiedziałem, że piszesz z chińskiej fabryki podkoszulków. Myślałem, że z Polski, kraju w którym hydraulik za wymianę syfonu pod zlewem u mnie w kuchni skasował mnie 150 zł. Za 15 minut roboty. Albo mechanik, który za wymianę zawieszenia wziął 400 zł. 3-4 godziny roboty. W mojej opinii to nie przepłaciłem. Tyle płaci się za czyjeś umiejętności, bo sam tego nie zrobię. Tylko że zanim mechanik,
@Karawaniarz: ty natomiast jestes idealnym czlowiekiem dla tych ludzi ktorzy zarabiają miliony, bo swoimi poglądami podtrzymujesz mit że im się należy a ludziom gorszym się nie nalezy. Oczywiscie jak komus sie nie udalo w życiu to jego wina, natomiast zwyciezcom przpypisuje sie dobre cechy (efekt aureoli). Poczekaj aż ty będziesz na dnie. Zobaczysz ten mechanizm od środka.
@elo490500: Nic takiego nie napisałem. Nie dzieliłem ludzi na lepszych i gorszych, lecz na takich, którzy rzeczywiście zostali uwaleni na starcie, choćby przez rejon świata, którym się urodzili, i na takich, którym tylko się tak wydaje. Wstawiłeś głupawy obrazek z jeszcze głupszym opisem i myślisz, że to prawda objawiona. 12 godzin pracy, wojna, rozmnażanie się. Czy doświadczyłeś czegokolwiek z tych rzeczy? I co jest złego w rozmnażaniu się? Bogaci też
@Karawaniarz: to ciekwae ile umieją bananowe dzieciaki albo szef korporacji co zarabia na dzieciakach szyjących podkoszulki w chinach albo kręcący wałki na miliony złotych. Pewnie sa to najbardziej utalentowani i pracowici ludzie, dlatego tyle mają
@Karawaniarz: ci ludzie w tych rejonach swiata maja takie warunki takze dlatego ze są wyzysykiwane przez bogaczy z innych krajów. A takze dlatego ze obywatele tych krajów mają to w dupie bo sa skupieni tylko na tym aby zdobyc pare okruszków z pańskiego stołu tych bogaczy. No i także dzieki cierpliwie budowanym mitom odnośnie sukcesu i ciezkiej pracy
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link