Wpis z mikrobloga

@elo490500: OMG znów walka ciemny lud vs elyta ograniczająca wszystko i wszystkich... Hur Dur Masoni, iluminaci kosmici i YETI oni rządzą światem... A, i 2pac żyje i pije szampana z Elvisem
  • Odpowiedz
@Killeest: Nie sprowadzaj tego do jakiegoś spisku...Ci ludzie realnie istnieją, mają swoje koncerny,fabryki,korporacje...W ogóle cała historia ludzkości opiera się na spiskach, udanych bądź nieudanych :--) A iluminaci faktycznie istnieli.
  • Odpowiedz
@elo490500: Ładne zdjęcie. Nie wiem czym zajmują się ludzie na nim, ale jestem pewien, że szef firmy, która zbudowała taką willę mieszka w jeszcze lepszej. I teraz co? Ma zacząć się bać ludzi, którzy nie mają siły osiągnąć tego co on, bo "im się też należy"? Jestem pewien, że w swoich początkach jako mała firma budowlana całymi latami z---------ł 12 albo więcej godzin dziennie, a nie siedział na fb, tinder,
  • Odpowiedz
@Bulbazaur_bulbazaurowski: o iluminatach sie nie chce wypowiadać bo dla mnie to podobna akcja co z płaską Ziemią... A skoro mówisz że mają swoje koncerny to jaki spisek na szkodę ludzkości miał no nwm Ferdinand Piëch,( afera dieslowska to nie jego odpowiedzialność więc -1 argument)... Nie musisz odpowiadać ale wszyscy wiemy że wszędzie rządzą koneksje, a czasem nawet wyuczony biedny może sie dostać do elyty
  • Odpowiedz
@Killeest: Oczywiście że biedny może się dostać do elyty, tylko to kwestia zasady prawdopodobieństwa że tak się stanie.Oczywiście że owe elity muszą być zasilane nowymi członkami i czasem werbują takich ludzi spośród najbardziej zdeterminowanych biednych jednostek, ale cel ich działania się nie zmienia.
  • Odpowiedz
@Karawaniarz: i dlatego właśnie miliony ludzi na świecie zyją w biedzie. Bo im sie nie chce. Brawo, rozwiązałeś problem. Zgloś sie po swojego pokojowego nobla. Albo lepiej, pojedz do slamsów albo do jakiejs chinskiej fabryki telefonow podkoszulkow i zapytaj ich dlaczego z----------a za miske ryzu skoro mogli nauczyc sie fachu. Albo zapytaj polowe polakow dlaczego zarabiaja mniej niz 2,5 na reke. Im sie tez pewno nie chce
  • Odpowiedz
@elo490500: A to przepraszam, nie wiedziałem, że piszesz z chińskiej fabryki podkoszulków. Myślałem, że z Polski, kraju w którym hydraulik za wymianę syfonu pod zlewem u mnie w kuchni skasował mnie 150 zł. Za 15 minut roboty. Albo mechanik, który za wymianę zawieszenia wziął 400 zł. 3-4 godziny roboty. W mojej opinii to nie przepłaciłem. Tyle płaci się za czyjeś umiejętności, bo sam tego nie zrobię. Tylko że zanim mechanik,
  • Odpowiedz
@Karawaniarz: ty natomiast jestes idealnym czlowiekiem dla tych ludzi ktorzy zarabiają miliony, bo swoimi poglądami podtrzymujesz mit że im się należy a ludziom gorszym się nie nalezy. Oczywiscie jak komus sie nie udalo w życiu to jego wina, natomiast zwyciezcom przpypisuje sie dobre cechy (efekt aureoli). Poczekaj aż ty będziesz na dnie. Zobaczysz ten mechanizm od środka.
  • Odpowiedz
@elo490500: Nic takiego nie napisałem. Nie dzieliłem ludzi na lepszych i gorszych, lecz na takich, którzy rzeczywiście zostali uwaleni na starcie, choćby przez rejon świata, którym się urodzili, i na takich, którym tylko się tak wydaje. Wstawiłeś głupawy obrazek z jeszcze głupszym opisem i myślisz, że to prawda objawiona. 12 godzin pracy, wojna, rozmnażanie się. Czy doświadczyłeś czegokolwiek z tych rzeczy? I co jest złego w rozmnażaniu się? Bogaci też
  • Odpowiedz
@Karawaniarz: to ciekwae ile umieją bananowe dzieciaki albo szef korporacji co zarabia na dzieciakach szyjących podkoszulki w chinach albo kręcący wałki na miliony złotych. Pewnie sa to najbardziej utalentowani i pracowici ludzie, dlatego tyle mają
  • Odpowiedz
@Karawaniarz: ci ludzie w tych rejonach swiata maja takie warunki takze dlatego ze są wyzysykiwane przez bogaczy z innych krajów. A takze dlatego ze obywatele tych krajów mają to w dupie bo sa skupieni tylko na tym aby zdobyc pare okruszków z pańskiego stołu tych bogaczy. No i także dzieki cierpliwie budowanym mitom odnośnie sukcesu i ciezkiej pracy
  • Odpowiedz