Wpis z mikrobloga

Polecicie jakiegoś shutdown timera dla androida 7.1 na TVBOXie?
Mam MeCool'a M8SPro+ z androidem 7.1 i bardzo doskwiera mi w nim brak auto wyłączania, chyba, że naprawdę nie zauważyłem tej opcji w (chińskich nakładkach na) androidzie.

P.S. Po zainstalowaniu jakichś topowych z google play system potrafił się wyłożyć, po ich odinstalowaniu jak ręką odjął, także może ktoś podpowie jakiej "najczystszej" apki użyć (dla androida 7.1) lub gdzie w tym androidzie jest opcja auto off? (?!)

Takto jestem mega zadowolony z urządzenia i je gorąco polecam.

#android #tvbox #m8sproplus
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alienv: dzięki za odpowiedź oraz za link, mam tego tvboxa wpiętego do dosyć starego TV, plazmy (która ma jakieś ~10 lat, ale jest duża i dalej twardo działa xD ) i on wyłączy się dopiero po zaniku sygnału hdmi, w drugą stronę u mnie to nie działa (albo to kwestia wersji mojego kabla hdmi, ale nie sądzę, że ten tv to wspiera, jak u Ciebie).
  • Odpowiedz
@alienv: Dzięki za link :) Tak sobie przez chwilę pomyślałem, że jeśli to działa u mnie w górę (do TV) to czemu nie działa w dół - może jakieś ustawienie androida? (a kabel jednak jest z CEC?) Chyba, że mój zabytkowy TV jest na tyle inteligentny, że wyłącza się po zaniku sygnału obrazu po hdmi - dla mnie to tak wygląda :/
  • Odpowiedz