Wpis z mikrobloga

Potrzebuje porad też zwracam się do was Mirki, może ktoś zna się na rzeczy. Planuje w tym tygodniu spolerować lakier w moim samochodzie. Pożyczyłem maszynę (z mimośrodem, nie powinna grzać lakieru), poczytałem trochę i posłuchałem kilku porad. Nadal jednak nie wiem dostatecznie dużo. Chodzi mi głównie o usunięciu rys (na szczęście drobnych i niegłębokich) powstałych w wyniku ostatniego ręcznego mycia samochodu (nie pytajcie w jaki sposób ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), wiadomo, że przy okazji odświeżę też i odnowie lakier samochodu. Nadal nie wiem jakiej pasty polerskiej użyć, wiem tylko, że na pewno nie może być zbyt agresywna. Samochód to srebrne BMW. Zastanawiam się też ile czasu poświęcić na każdy element aby nie przesadzić. Po spolerowaniu samochodu trzeba go potem od razu umyć, odczekać ileś czasu, a może zrobić coś innego? Czekam na porady i z góry dzięki.
#samochody #lakiernictwo #bmw #detailing #kiciochpyta #polerka
  • 8
@michael323: pad z mikrofibry + pasta one step np. menzerna, jak usuniesz rysy zmieniasz pad na średnio twardy lub miękki i wykańczasz według upodobań, na koniec możesz przelecieć jeszcze jakąś politurą. Pamiętaj żeby auto wyglinkować i odtłuścić lakier.
@michael323: Jak juz bedziesz się męczył z tą polerką, a trochę to jednak trwa, to nałóż sobie na koniec twardy wosk. Najgorzej ze srebrnym, to ze nie będzie takiego efektu „wow” po polerce :D