Wpis z mikrobloga

Skąd info, że większość inwestorów ETH wzięło udział również w DAO?

@Kliko: Dlaczego tylko w DAO? W wielu ICO. Wiadomo kto brał udział i sypał takim chajsem, ci którzy mieli dużo ETH. Kto miał na początku boomu na ICO dużo ETH? Inwestorzy ETH. Myśleli że z kolejnymi ICO będzie tak samo jak z ICO ETH i też pomnożą łatwo kapitał.
  • Odpowiedz
@Kliko: A trzeba by sprawdzić, ogólnie ludzie stawiają peery i łączą się z innymi po sieci TOR. Zakładam, że tworzą własną sieć.
  • Odpowiedz
Chcesz mnie przekonać że ICO to dobre inwestycje?

@cyberpunkbtc: to nie jest "inwestycja" to jest gambling, inwestycja to by była jakbys wpłacał X firmie ona londuje na giełdzie z -50% a ty czekasz az sie rozwinie i zacznie przynosić zyski. To co jest z ICO to nie inwestycja a granie w ruletke.
Tych ICO bylo w p---e juz co dzien jest srednio z 5-10 nowych.
  • Odpowiedz
@fervi

Czy torrenty upadły bo nie zarabiają na siebie?

Nie bez powodu większość trackerów wymaga seedowania i banuje za leeching.

Spróbuj pobrać na jakimś publicznym plik sprzed paru lat, to zobaczysz, po co jest incentywa.
  • Odpowiedz
@Kliko: No to już twoja sprawa, nit cię nie zmusza. Zwykła usługa, ktyoś daje dobre transfery za pieniądze.

Nie kumasz jak działają zdecentralizowane giełdy. W momencie kiedy z takiej korzystasz to sam ją również utrzymujesz. Podobnie jak tor albo właśnie torrenty.

Jeżeli z giełdy będzie zawsze korzystało kilkadziesiąt osób w jednym momencie to będzie sobie działać. Jeżeli giełda się rozwinie to może ją powstrzymać jedynie to że ludzie przestaną z
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc

Nie kumasz jak działają zdecentralizowane giełdy. W momencie kiedy z takiej korzystasz to sam ją również utrzymujesz.

Korzystałem z Paradexa i Radar Relay, w jaki sposób ją utrzymywałem? Nie wiesz, o czym mówisz.
  • Odpowiedz