Wpis z mikrobloga

@dpc8:
Przed chwilą musiałem zapłacić nieco ponad 2 zł, żeby moja transakcja szybko przeszła (wcześniej puściłem kilkudziesięciogroszową i utknęła na amen) :/

Ja rozumiem, że Ethereum używa najwięcej osób, ale tak być nie może.
  • Odpowiedz
Ja rozumiem, że Ethereum używa najwięcej osób, ale tak być nie może.

@Kliko: to włąsciwie nie jest nawet "używanie", zbierają chłopaki miliony USD w ICO programują coś eksperymentują i jest jak jest. ETH zebrało juz ponad 2mld USD z czego sporo jest utopione w ETH z każdym ICO wskakują nowe kontrakty zapychajace system. Tyh ICO to tam jest.

2pln to nic :D ja dalem 10pln za sprawdzenie i przelanie EOS
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: no odpalilem kontrakt który miał mi przelać z 365dni EOS na X konto w ETH, ale tam płacisz za operacje i chyba trzebabyło dać wiecej bo się w------o gdzies w polowie a jak kupowałem na koncu. Tak to tam dziala dajesz operacje ona trwa poki masz gas , gas sie wyczerpie to wszystko stoii ale gas ci pójdzie - hehe.

Kontrakty to troszkę bardziej zaawansowana sprawa - teoretycznie powonieniem
  • Odpowiedz
Tak, bo tyle osób bierze udział w ICO, że zapychają sieć xD

Proszę cię, przeciętny użytkownik Ethereum nigdy nie brał udziału w ICO, chyba tylko 2 przypadki takie były, że jakieś ICO zapchało sieć na kilka godzin.

@Kliko: A teraz wyobraź sobie, że ICO zaczynają tworzyć appki wykonujące dużą ilość tx i takich appek powstaje np 10. Co się wtedy staje z ETH? Kaput

Ta sieć tak naprawdę nadaje się tylko do
  • Odpowiedz
@Kliko: Bisq chyba sam w sobie nie wykorzystuje blockchaina; ma obsługę głównych kryptowalut (a nie jak zwykle tokenów) i fiatów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz