Wpis z mikrobloga

• 0
B2 xdddddddd

@ES_Blofeld: beka oczywista, bo kazdy wie, że to oznacza "potrafię się przedstawić i z każdego usłyszanego zdania zrozumiem kilka słów". B2 ma wpisane w CV 90% moich rówieśników i o żadnym z nich nie powiedziałbym, że zna angielski.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wega_
@kam966
Zdaję sobie sprawę, de facto szukam dopiero od miesiąca intensywnie. Ale nie jest. latwo trafić dobrze. Ostatnio trafiłam na artykul a. propos zarobkow inspektorów budowlanych.To jest skandal, jakie oni. maja. stawki.
  • Odpowiedz
Wydaje na życie dwa razy mniej, niz bym wydawała w Warszawie. Więc zarabiajac tam 4-5 na reke, i tak wydawalabym te różnicę na życie. Mam wrażenie, że nie masz pojęcia jak Wygląda życie w. Warszawie w porównaniu do innych miast

@Lissa: Ale to dwa razy mniej uwzględniasz, że masz tam mieszkanie? Dodatkowo zależy jakie miasta się porównuje

Ja ostatnio porównywałem ceny wynajmu kawalerek w Warszawie a Gdańsku. W Warszawie kawalerki
  • Odpowiedz
@Lissa: Z jednej strony skandal, z drugiej to są posady państwowe i w Naszym pięknym kraju, to już za bardzo nie dziwi. Za to inspektorzy z nadzoru inwestorskiego zarabiają już bardzo konkretną kasę, a robota absorbująca w minimalny sposób.
  • Odpowiedz
@Lissa: A, no i jeszcze chciałem Ci napisać to samo, co ktoś wyżej. Życie w Warszawie nie będzie 2x droższe. Kawalerkę wynajmiesz za 1500-1700 zł z opłatami, pokój za 700-1000 zł. Podejrzewam, że na Śląsku różnice w cenach to jakieś 200-400 zł. Ceny w sklepach są te same, więc może kiedyś będziesz chciała to przemyśleć.
  • Odpowiedz
  • 1
@Wega_ A uwzgledniasz w tym męża i psa? zylam w kawalerce 28m2 za 1500 zl. W Warszawie. Mieszkania są na slasku blisko polowe tansze!!! Sprawdź, jeśli nie wierzysz. Tutaj mam SWOJE Mieszkanie. nie wynajmuje.
  • Odpowiedz
@Lissa: Domyślam się, że kilka lat temu. Bo obecnie za 1500zł to w Gdańsku kawalerki w stylu PRL jedynie raczej ;d A co na Śląsku po 750zł mieszkania można wynająć serio?

Bardziej rzecz w tym, że nie ma co innym odpowiadać że nie znają kosztów życia w Warszawie bo nie każdy ma swoje mieszkanie
  • Odpowiedz