Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@RatKing: Ilu jest takich inżynierów? Kilka wybitnych jednostek. Przeciętny inżynier pracuje za średnią krajową I taka jest rzeczywistość. Znam konstruktorów maszyn co w umowie maja 2,5k brutto.
Haha gdyby nie praktyka zarabiania pieniążków zespół inżynierów nie miał by co robić bo po co projektować coś czego nikt nie chce kupić xD

I tak, wolę jeść z ręki prezesowi za godne pieniądze niż być inżynierem popychadłem za kiepskie pieniądze xD
  • Odpowiedz
  • 0
@tymeek A wytłumacz mi, w jaki sposób ma mi pomóc przeprowadzka do Warszawy, gdzie życie jest duzo droższe? Nie uważasz, ze to bez sensu? Mieszkalam tam dwa. lata, wiem jakie są realia. Nie ma tam szans na wlasne mieszkanie, a wynajem mieszkania do konca zycia to kiepska perspektywa. Nawet zarabiając dwa razy tyle, zostaje mi de facto to, co mam, majac własne mieszkanie na Śląsku. Masz pojęcie o czym mówisz? mieszkałes
  • Odpowiedz
  • 0
Nawet zarabiając dwa razy tyle, zostaje mi de facto to, co mam, majac własne mieszkanie na Śląsku.

Tu już poleciałaś. Oboje wiemy, że jakbyś miała na biurku do podpisania umowę 6k łapa w Warszawie, to niewiele byś się zastanawiała i szybko zapomniała o swoim mieszkanku.
  • Odpowiedz
@Lissa: Całkowicie Cię rozumiem, jestem w podobnej sytuacji co Ty i max co mi proponowali to 4k brutto na śląsku i ani złotówki więcej, ale to bez uprawnień. Kraków here. Ponadto pisałaś o uprawnieniach i mam taką samą opinię, odpowiedzialność z-------l w delegacjach po 12h. W biurze to ciężko się dorobić, nawet mój szef to twierdzi bo projekty zawsze wracają ;/
  • Odpowiedz
@rozowy_transformator:

Czy można dostać pracę w energetyce bez znajomości?

W energetyce zawodowej raczej nie. Osobiście miałem praktyki w pewnej różowej grupie energetycznej gdzie na 5 praktykantów w elektrowni 5 było z rodziny. Może i jest stabilność oraz średnie pieniądze ale świat idzie w OZE więc prędzej czy później naszą energetykę czeka spora redukcja etatów.

Sprostuję: można dostać prace bez znajomości, zwłaszcza teraz jak pokolenie które do tej pory dbało o
  • Odpowiedz
@rozowy_transformator: Ciebie chyba boli głowa, w IT każdy senior ma >10k. Innego "przemysłu" w Polsce nie ma, więc polski inżynier jedzie za granice, gdzie wciąga twoją posadkę dupą.

A co do jedzenia z ręki szefowi, to widocznie korpo trafiło na swój typ, człowieka bez kręgosłupa moralnego, który ugnie się pod każdym naciskiem, byle zarabiać te slynne P I E N I Ą Ż K I. Współczuję, ale jestem pewny, że
  • Odpowiedz