Wpis z mikrobloga

Siemka, kochani!

Pytanie kieruję do mirków i mirabelek z #warszawa lub tych którzy tam studiowali.

Jak to jest dokładnie z wynajmem mieszkania/pokoju we wrześniu? Słyszałem różne historie o tym, że ciężko czy coś w tym okresie. Wbiłem na OLX i wygląda to całkiem nieźle na chwilę obecną.

Albo jak to jest dokładnie z wynajmem pokoju w akademiku dla studentów innych uczelni? Znalazłem informację, że można, jak najbardziej, ale dopiero od października jak coś zostanie ( ͡° ʖ̯ ͡°). Jako że #pw i #uw mają bardzo słabą ofertę studiów zaocznych magisterskich to myślałem nad #pjatk #pjwstk. Jakieś opinie tak btw?

Albo pytanie czy znacie może jakieś fajne grupy na FB czy coś, gdzie ludzie się zbierają na wspólne wynajęcie mieszkania w stolicy (studenci pewnie głównie)?

Staram się po prostu znaleźć złoty środek na zminimalizowanie kosztów życia w stolicy. Niby mogę wydawać te 2000zł miesięcznie, ale to jednak trochę boli ( ͡° ʖ̯ ͡°).

Pozdrawiam!

#edukacja #kwaterunek #akademiki #wolnemiejsca #polibuda #studia #wawa #stolica
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Meph1k: We wrześniu to jest armagedon na rynku mieszkań. Jak stać Cię teraz, to wynajmij pokój wcześniej. W Warszawie za pokój cena wynosi 700-1100 zł. Z rynkiem nieruchomości jest tak, że idziesz, oglądasz i podejmujesz decyzję. Jak nie Ty, to po Tobie będzie 3 chętnych na wynajęcie.
Studiowałem dziennie na PW EITI Elektronikę/Telekomunikację dziennie i później sobie poszedłem zaocznie na PJATK drugiego stopnia. Wielkiej różnicy to nie ma. PJATK ma
  • Odpowiedz
@Meph1k: jak ja zaczynałam studia (wprawdzie w Krakowie, ale pewnie to samo i tutaj), to we wrześniu okazało się, że nie dostałam akademika i musiałam naprędce szukać pokoju, myślę że sporo osób może mieć podobnie i to częściowy powód boomu
  • Odpowiedz