@warning_sign: A co dokładniej chciałbyś wiedzieć? :D Stanowisko to Junior PHP dev, na początek okres próbny 3 miesiące za 3k netto później renegocjacja, mam docelowo programować w Symfony 4.1 którego ledwie liznąłem w sumie. Na zadanie do wykonania dostałem parę pierdół związanych z klasami i obiektami w czystym PHP, a na samej rozmowie o pracę też w sumie najstarszy Pan programista (bardzo spoko gość zresztą) pytał o kilka rzeczy związanych
@Pan_wons: Gratulacje!!! Mam nadzieję, że zyskasz dużo cennego doświadczenia i pewnie wejdziesz w branżę. Ani się obejrzysz, a będziesz midem i seniorem ( ͡°͜ʖ͡°)
@trustME: Czo Ty Mirek, piszesz tak jakbyśmy to mu ustalali te widełki ;) Ogłaszają się u nas najlepsze firmy z IT, które można czasem spotkać też na innych job boardach; jakakolwiek różnica w płacach u nas, czy gdzie
@JustJoinIT: Hej! Totalnie mnie źle zrozumieliście :) Ja dostałem świetną robotę w świetnej firmie i przecież wiem, że to nie od Was widełki zależą :) Jedyne co moglibyście zrobić by było lepiej, ale nie wiem do końca jak, to wyelimowanie problemu z firmami jak Netuguru którzy wstawiają widełki typu 5-15k, a potem się okazuje, że tak naprawdę wcale nie są takie widełki, bo częśc to widełki dla jun, część dla
@trustME: dzięki za feedback, faktycznie źle to odczytałem. (-‸ლ) Nie jesteś pierwszą osobą, która zwraca nam uwagę na ten problem i też myślimy co z tym fantem zrobić. Zależy nam przede wszystkim na społeczności i na jej dobru, dlatego prawdopodobnie niebawem zrobimy w tym celu kilka materiałów zwracających uwagę na problem. Obecnie po prostu kontaktujemy się z firmami, u których zauważymy takie zjawisko i prosimy o
@trustME: Nie no ja jestem jednak takim dość mocno początkującym jak na standardy firmy. Mam korzystać z symfony 4.1 i angulara 2, z czego z symfony nie mam żadnego projektu w tym za bardzo nie znam doctrine, composera, angulara 2 nie tknąłem, jak dla mnie spoko, jeśli wszystko będzie dobrze to po 3 miesiącach podwyżka, a później ponoć za pół roku kolejna renegocjacja
@trustME: Tak, kompletnie nie wiedziałem w jaką stronę uderzyć z uczeniem się. Ogarnąłem Wordpressa na poziomie pisania wtyczek i nagle rzuciło mnie na symfony :P W końcu nie będę miał poczucia że robię coś niepotrzebnie
@JustJoinIT Dziękuję serdecznie. Dzięki Waszemu projektowi znalazłem pierwszą poważniejszą pracę w IT! :D
Gratuluje
@trustME: Czo Ty Mirek, piszesz tak jakbyśmy to mu ustalali te widełki ;) Ogłaszają się u nas najlepsze firmy z IT, które można czasem spotkać też na innych job boardach; jakakolwiek różnica w płacach u nas, czy gdzie