Wpis z mikrobloga

Dostaję wiadomość na messengerze, FB, albo tutaj i odczytuję je na komputerze, a telefon nie jest w sieci. Po jakimś czasie biorę telefon, łączy się z siecią i dostaję wszystkie te wiadomości i powiadomienia na telefon, który mi czasami dzwoni różnymi dzwonkami i wibruje przez 10 sekund, bo odbiera wszystkie wiadomości ze wszystkich aplikacji (oczywiście wszystkie już są odczytane i nawet odpisane). Da się to jakoś wyłączyć? Żeby telefon nie powiadamiał o wiadomościach, które już są odczytane? W-----a to, bo telefon leży sobie obok komputera przez parę godzin nieruszany, potem go biorę do ręki, odblokowuje, on się automatycznie łączy z WiFi i rozdzwania się i wyświetla wszystkie wiadomości z konwersacji, które prowadziłem przez parę godzin.
#telefony #android #facebook #messenger #pytanie #kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kaczorra w sumie to się podpinam bo zawsze mnie ciekawiło od czego to dokładnie zależy, u mnie wszystkie wiadomości przychodzą od razu bez zbędnego wibrowania co chwilę (Sony ), a u mojego niebieskiego (Huawei) i siostry (Samsung) telefon bzyczy co chwilę jak oszalały.
  • Odpowiedz
@lupoo: wiem, ale nie chodzi o to, że telefon nie jest cały czas połączony z siecią, tylko żeby nie wyświetlał powiadomień o wiadomościach, które już są odczytane.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@GodALLU: samo się rozwiązało. Może pomogła zmiana telefonu, albo jakiś update, nie wiem, w każdym razie już jest spokój. Dzięki za troskę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz