Aktywne Wpisy
Mirki jakie miejsce parkingowe będzie lepsze? Przy ścianie czy w środku. Zaznaczyłem dwa między którymi się zastanawiam. Dodam że to przy ścianie jest trochę tańsze.
#parking #motoryzacja #nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka
#parking #motoryzacja #nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka
murison +179
Kilka dni temu skończyła rok (sto lat Matylda!) i zyskaliśmy pewność, że nie jest do końca rozwinięta.
Od urodzenia miała problemy ze słuchem, teraz wiemy, że nie słyszy prawie wcale, ale nauczyła się reagować na wibracje - czyli nie ucieka od odkurzacza, dopóki nie stoi blisko niego albo na jedzenie przybiegnie tylko, gdy widzi, jak drugi kot biegnie do kuchni.
Kompletnie nie ma instynktu samozachowawczego - wpycha się do psiej miski mimo warczenia, podchodzi do gorącego palnika i nie rozumie, że jeśli kończy się powierzchnia, po której idzie, może spaść. Dlatego ciągle spada z kanapy, łóżka albo krzesła.
Przez pół roku miała też drgawki, przez co baliśmy się padaczki. Na szczęście objawy ustąpiły bez konieczności podawania leków.
Na razie jest zdrowa, więc postuję wam to zdjęcie dla #heheszki (ʘ‿ʘ)
#koty #kot #pokazkota #smiesznypiesek #smiesznykotek #zwierzaczki
Te objawy przypomniały mi problem kotki mojej koleżanki. Tam okazało się, że kotka miała raka mózgu. Nie wiedziała, że coś z nią nie tak, próbowała się zachowywać normalnie, ale fizycznie jej to nie wychodziło i też miała podobne przygody. Całe szczęście, że wasza Matylda jest zdrowa.
@Mr_kolek: Zespół Downa to według Ciebie jedyne możliwe upośledzenie?
PS Głuchota jest już upośledzeniem sama w sobie.
@Inurri: sprawdziliśmy ją pod kątem wielu chorób. W ogóle to mała znajda, przygarnęliśmy ją z mega
Pirat ten chudszy to miał wycinany kawałek wątroby bo miał jakąś wadę na niej i nabierał płynu w otrzewiach chodził jak beczułka a my błąkaliśmy się od weterynarza do weterynarza w końcu ktoś przytomny się trafił i zrobił USG i wyszło że coś