Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@D0m3L nasza firma nie udostępniała nigdy swoich danych stroną trzecim, prywatność i bezpieczeństwo danych naszych użytkowników jest dla nas najważniejsze. Nie zanotowaliśmy również naruszeń bezpieczeństwa naszej bazy. Weryfikujemy Twoją sprawę, gdy tylko będziemy mieli jakieś informacje skontaktujemy się z Tobą.
  • Odpowiedz
  • 2
@PlanetPlus szkoda że tak aktywnie nie wyjaśniacie notorycznie nie naliczonego cashbacku :) Zwiększenie % dwukrotnie działa na zasadzie naliczania co drugiego zakupu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@D0m3L: Napisaliśmy do Ciebie w prywatnej wiadomości nasze stanowisko w tej sprawie. Reszcie możemy powiedzieć, że żadne dane z naszej bazy nie wyciekły i jesteśmy grzeczni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@PlanetPlus niezła kompromitacja. Z takim poziomem kompetencji możecie szykować się na kolejny wpis rym razem pod #afera

Dla zainteresowanych: planetplus nastraszylo że domenę w której tworzę aliasy mailowe na potrzeby rejestracji w różnych serwisach, a która jest moją własnością, zgłoszą do giodo w celu wyjaśnienia ewentualnego wycieku - że niby to ja jestem odpowiedzialny za wyciek swoich danych ze zbioru którego nie mam.

Gdyby ktoś z tu obecnych na
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Dodam, że z puli ponad 300 aliasów które do tej pory stworzyłem na potrzeby rejestracji w różnych większych i mniejszych serwisach, wyciekł ode mnie tylko jeden adres (alias), dokładnie ten użyty do rejestracji w planetplus.pl - na pozostałe dziwnym trafem żaden spam nie trafia do tej pory (najstarszy alias ma niemal 10 lat).
()
  • Odpowiedz
i jeszcze trochę danych pozycjonujących wpis u wujka G

Operator Programu Planet Plus Karta Plus spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, ul. Nowy Świat 51 lok 8, 00-042 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000406367, o kapitale zakładowym w wysokości 30.000 zł, NIP: 9512352511, REGON 145932151, adres e-mail: pomoc@planetplus.pl
  • Odpowiedz
Nadal zostajemy przy naszym stanowisku w tej sprawie. Nie mieliśmy żadnego wycieku danych z naszego portalu, więc Twój email musiał się wydostać w inny sposób. Dodatkowo, na stronie z domeną maila znaleźliśmy link scamerski, a cała strona została wyczyszczona z zawartości następnego dnia, co uznajemy za zakończenie tematu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Felonious_Gru szkoda że @PlanetPlus nie wspomniał o bezprawnym przekazaniu zbioru do zewnętrznej jednostki (getresponse) by zrealizować wysyłkę informacji związanej z RODO (o zgrozo!), która według mojej opinii przyczyniła się do 'wycieku', jako że pierwszy spam przyszedł 2 dni po otrzymaniu ów zbiorowej komunikacji o dostosowaniu regulaminu do RODO. Póki co to spekulacja - jak znajdę więcej dowodów to korba do Małysza się znajdzie.

Pomijam aspekty bezpieczeństwa samego sajtu http://www.mailing.planetplus.pl/login.html którego
  • Odpowiedz