Wpis z mikrobloga

Murki, jak zainstalować Adobe Reader DC na Linux Mint? Koniecznie DC musi być, z opcją nanoszenia komentarzy. Najlepiej spis komend po kolei do terminala. Tutoriale na necie sprawiły, ze mam AR, ale bez DC :( HELP!
#mirkopomusz #linux #kiciochpyta
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uppss: Jakie? Takie, żeby dawały możliwość wstawiania komentarzy itp. Wszystkie które oglądałam to był po prostu program do pdf, w którym mogłam otworzyć i przejrzeć takie pliki, ale nie zaznaczyć w nich zmiany.
  • Odpowiedz
@mamarysh: Nawet nie wiem, czy Acrobat linuxowy ma ten ficzer.
Z darmowych polecam Foxit Reader.
Lub mój faworyt Master PDF Editor. W wersji darmowej ma notatki. W komercyjnej - pełną edycję plików PDF (i jest super!).
  • Odpowiedz
@qdt2k: Ma na pewno, bo wcześniej na ubuntu korzystałam z tej wersji. Ale instalował to mój murek, który aktualnie jest w pracy i nie ma jak mi pomóc...
  • Odpowiedz
@mamarysh: Jeśli wariant DC to raczej instalowany przez WINE z windowsowego instalatora.
E: Ostatni od Adobe to 9.5.5:
ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/reader/unix/9.x/9.5.5/enu/
I tylko dla 32bit :/
(Nigdym nie korzystał).
  • Odpowiedz
@mamarysh: To jest niestety piękno Linuxa. Wszyscy zakładają, że użytkownik nie ma nic przeciwko męczeniu się i traceniu czasu. Dlatego jestem zwolennikiem gotowych rozwiązań. Pobierz i zainstaluj Master PDF Editor i wróć do pracy. Wróci Niebieski to Ci zainstaluje Acrobat Readera #pdk
  • Odpowiedz
@qdt2k: Linux jest bardzo okej - bardzo mi pasuje opcja z terminalem, który robi wszystko za mnie. Tylko brakuje gotowych rozwiązań dla takich nieogarów jak ja... W sensie tutoriale z komendami do wklejenia w jednym miejscu w necie.
  • Odpowiedz