Wpis z mikrobloga

Ma mnie na czarno, ale napiszę. Może ktoś zawołać jak chce.

jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie jeżdżą po ulicy na rowerze w słuchawkach

@Fikaczu_: Tak się składa, że rowerzyści słuchający muzyki w słuchawkach ze średnią (bezpieczną głośnością) i tak słyszą więcej niż zmotoryzowani słuchający radia w samochodzie. http://www.transport-publiczny.pl/wiadomosci/rowerzysci-ze-sluchawkami-czy-faktycznie-sa-problemem-52792.html xD

#rowery #motoryzacja #czarnolisto
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie wiem jak u ciebie, ale u nas w szkole były organizowane kursy znajomości znaków i podstawowych przepisów ¯_(ツ)_/¯ A karty rowerowe to co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@xandra: nawet wygralem konkurs rowerowy gdzie byly dwa etapy jazda i test z przepisow xD no ale co z tych kart jak potem ludzie jada wzdluz drogi i nagle skrecaja prostopadle na pasy dla pieszych prosto pod twoja
  • Odpowiedz
@kroud: Większość słucha muzy z telefonu, a telefony mają ograniczenia mają domyślne bezpieczne ograniczenia.

@KD30: W przypadku zderzenia z ciężarówką to nie ma znaczenia.

@bepavuy: Ehhh
  • Odpowiedz
@xandra: oczywiście że nie ma. Ale ma w przypadku stłuczki czy obcierki. Nie zrozum mnie źle, ja jeżdżę i rowerem i autem, ale tylko idiota nie jest świadom tego, że jadąc rowerem nie ma obok siebie wszystkich cudów techniki które polepszyły bezpieczeństwo w autach. Tak samo pieszy czy motocyklista. Jadąc samochodem mam chociażby lusterka dzięki czemu widzę to, co rowerzysta mógłby usłyszeć.
  • Odpowiedz