Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@Gandezz chyba nikt po prostu nie zarzucił pomysłem. Ja np tego nie potrzebuje, a większość konduktorow to stare dziadki ktorym uczyc sie nie chce wiec to pewnie to xD
  • Odpowiedz
@Shishu teraz to już nie potrzebne skoro macie "ochronę" prawie zawsze, ale zawsze mnie dziwiło to podejście ludzi... Wykonują jakiś zawód gdzie są zwiększone szanse że ktoś ich napadnie, ale nie nauczą się podstaw samoobrony xD
  • Odpowiedz
@Shishu: samoobrona byłaby IMO wskazana, tym bardziej, że regulamin ewidentnie nakłada na załogę składu cugle. Nie sądzisz, że gaz przy pasku lub opanowane podstaw dowolnej sztuki samoobrony, nabytej w ramach kursu u pracodawcy zwiększyłyby komfort pracy w trudnych sytuacjach?
  • Odpowiedz
o podniosłem i przycelowałem gościowi w twarz i na moje szczęście udało się. Było dość głośno, szczególnie ze strony tego gościa, dlatego część pasażerów wyszła zobaczyć co się stało, a ponieważ było to już pomieszczenie za drzwiami poprosiłem pasażerów by nie wchodzili, za to pomogli mi skontaktować się z kierownikiem. Ten wezwał odpowiednie służby, które na następnym postoju zajęły się sprawcą. Mimo użycia gazu strumieniowego w żelu wagon musiał zostać odłączony od
  • Odpowiedz
zaczęły pojawiać się nasze własne PKP'owskie biura bezpieczeństwa, w których to pracują byli policjanci czy ochroniarze. Chodzą oni po cywilu po pociągach i sprawdzają czy nie ma takiego złodzieja - w przypadku gdy to konduktor się na niego natknie to on może, a nawet powinien zgłosić to do nich. Oni się już tym zajmują po swojemu i praktyk biura nie będę opisywał, bo to nie jest tematem mojego wpisu.

@Shishu:
  • Odpowiedz
@Shishu: Tak wynika z aury tajemniczości, jaką okryłeś ich działania:

Oni się już tym zajmują po swojemu i praktyk biura nie będę opisywał, bo to nie jest tematem mojego wpisu
  • Odpowiedz
wszystko dozwolone ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Shishu: Działania operacyjne nieumundurowanych tajniaków, którzy nie są ani policją, ani SOK, ani ochroną, ani ABW, itp. są dozwolone? Na jakiej podstawie?
  • Odpowiedz
@jacekKobr: zadajesz za dużo pytań. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z następnego pociągu PKP IC możesz już nie wysiąść. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@jacekKobr: Podejrzewam, że należą do SOK lub agencji, ale gdy złodziej dostanie oklep, to sprawcy są nieznani ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Takie przypadki się zdarzają nawet pod nosem służb, czasem ktoś złodzieja pobije, czasem jakiś gaz pieprzowy leży na podłodze, taki mamy klimat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz