Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Patrzę pod nogi, a tam leży gaz pieprzowy. Cud, ale na szczęście przy szkoleniu zdarzało się nam o takich cudach słyszeć.

@Shishu: Dobrze Was uczą na szkoleniach, skoro regulamin zabrania nosić gaz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niby takie proste wytłumaczenie, a pozwala sobie uratować życie w obliczu tak kretyńskich przepisów.
  • Odpowiedz
@plnk: na pewno się wala, a konduktorzy wiedzą gdzie patrzeć, żeby go znaleźć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Shishu: najlepszego Mirku :). Nigdy nie napisałeś (albo ja to przeoczyłem) ile lat pracujesz w tym zawodzie i ile masz lat. Domyślam się, że chcesz pozostać całkowicie anonimowy (obaj wiemy jak skończyło się pisanie tutaj dla @Old_Postman), więc jakieś ramy +-5 lat całkowicie wystarczą, a
  • Odpowiedz
  • 5
@Shishu 100 lat pan konduktor! (ʘʘ) Żeby Ci się w życiu szczęściło jak z tym gazem pieprzowym pod nogami ( )
  • Odpowiedz
@Shishu: Szczerze powiedziawszy to głupie, że konduktorzy nie mogą być w żaden sposób uzbrojeni, albo w pociągach nocnych nie ma np. sokistów.

Pociągami jeżdżę rzadko i wiem, że to nie lata 90., nawet jeśli czasem widać element, ale serio jakoś nie czułbym się komfortowo jako pasażer nocnego, wiedząc, że znikąd pomocy.

Mam nadzieję, że zawsze w potrzebie znajdziesz jakąś puszkę gazu, bo ta robota to nic wobec zdrowia i życia
  • Odpowiedz
@Shishu dzięki za opowieści. Mam pytanie, czy macie nadal zgłoszenia z przypadków kradzieży 'na spiocha'? X lat temu okradziono tak mnie i Tate w pociągu i jestem ciekawa czy ten proceder nadal funkcjonuje

Wszystkiego najlepszego :)
  • Odpowiedz
@Shishu spokojnych tras Mirku i udanego świętowania :) ps dobrze, że już takich numerów nie robią. Prócz pieniędzy ukradli wtedy... Taty perfumy i.. Pieguski ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz