Wpis z mikrobloga

@Issac: Nie wchodzi w grę, bo moja drukarnia sama o to zabiega od marca. Największe grupy wydawnicze jak PolskaPresse ściągają papier z zachodu, ale my jesteśmy tylko lokalnym wydawcą. A konkurencja nie pomoże w tej sytuacji - już z nimi rozmiawialiśmy.
@NowyLepszySzatan667: Nikt nie będzie nam co tydzień woził taki hektar "tylko" 2k sztuk gazet. To nieopłacalne.Nawet drukarnie z kujawsko-pomorskiego widzą to na granicy opłacalności jak z nimi
  • Odpowiedz
@NowyLepszySzatan667: Jasne, jeśli drukarnia zgodzi się na coś takiego, to bierzemy w ciemno. Ja tylko mówię co dziś już wielokrotnie słyszałem - albo im się nie opłaca, albo co gorsza nie chce. A chęci już ciężko wyceniać.
@jas_wedrownik: Moja drukarnia o tym wiedziała, sama mi to przyznała. Tyle, że nie wiem jak to między nimi wyglądało. Czy to moja drukarnia to idioci bez myślenia przyszłościowego, czy może International
  • Odpowiedz
@intires98: Nie brzmi głupio. Jutro podzwonię po drukarniach z drugiej strony Polski. Co prawda będzie jednodniowa obsuwa z dystrybucją, ale to nie jest duża strata.
@isopropylphenidate: Strona internetowa jest od dawna. Przekonaj dziadków, żeby przestali kupować gazetę, którą kupują od 25 lat. I jeszcze jedno, przekonaj lokalnych reklamodawców typu janusz-pol, że reklama w czymś co jest nienamacalne ma sens i powinni za to zapłacić tak jak za reklamę
  • Odpowiedz
@Machinae_Supremacy: spróbuj zapolex, zapol, drukarnia prasowa, quad/graphics. Z papierem jest problem w całej Europie, generalnie na następny rok róbcie zamówienia najpóźniej we wrześniu. Powodzenia.
  • Odpowiedz
@tomszczyk: Jasne, że mamy umowę i pewnie, że można zagrać w prosty sposób i ich podać do sądu albo inne formalne cuda wyprawiać. Ale nie wchodząc w ich prywatne sprawy, nie mają oni zbyt dobrej sytuacji finansowej (to duży eufemizm), dlatego gdybym zerwał umowę to nie zyskałbym nic, a stracę jedyną opcję, która w takiej cenie wydrukuje mi gazetę. Zmianę usługodawcy już wielokrotnie przerabiałem. Są najtańsi, a my niestety też
  • Odpowiedz