Wpis z mikrobloga

7 do 0 póki co. Czegoś takiego się nie spodziewałem. Dlaczego wszyscy tak bardzo za canyonem? Ja sam skłaniałem się bardziej ku rockriderowi.
  • Odpowiedz
@heron: No bo to dekatlon, a kto normalny kupuje rower w markecie hehs :)))))) Nie wiem czego oczekujesz od roweru, ale u mnie ten rokrajder by odpadł za koła 27,5 i napęd 1x11. No ale to tylko ja i ja się nie znam.
  • Odpowiedz
@Igristoje: koła są do wyboru. 27,5 29 27,5+. Ten napęd to chyba odpowiednik shimano xt. W całym rowerze Decathlonowa jest tylko rama i to z dożywotnią gwarancją. Do tego cenowo to 900 zł różnicy (chociaż wiem, że ten canyon w promocji kosztował chyba 5300).
  • Odpowiedz
@heron: ogólnie canyon to firma z większą renomą ale to są zupełnie 2 ine rowery. Rockrider jest 29er a canyon 27.5, a to już jest co kto lubi. Ja osobiście lubię 29er, szczególnie dlatego, że są szybkie, i po zmianie opon można je konwertować czasowo na trekking z sakwami. Ogólnie rower, kupujemy dla ramy i amorka bo większość innych rzeczy i tak wymieni się po wyekspoatowaniu albo dopasowania pozycji/wagi do
  • Odpowiedz
@heron: Faktycznie, coś sobie ubzdurałem ze te rowery maja fabrycznie 27,5 i trzeba osobno dokupić 29, mniejsza. Z napędem chodzi mi o to czy 1x11 by ci wystarczyło. Jak nie masz dobrej nogi (a pewnie nie masz) i zamierzasz jeździć po górkach mniejszych i większych to możesz mieć problem.
  • Odpowiedz