Wpis z mikrobloga

Mam prostą stronę na WP na darmowym hostingu i domenę w OVH - do tej pory wszystko działało aż do dziś. OVH twierdzi że serwery dns nie odpowiadają. Mam dostęp do FTP. Chcę wykupić jakiś porządny hosting i przenieść się tam - czy jest szansa na uratowanie strony?
#webdev
#hosting
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Saeglopur: Albo miałeś zewnętrzny serwer DNS który się wyłączył - jakie DNSy były dotąd?
Jakby coś polecam polski Zenbox, przeniosą ci za darmo wszystko, roczny koszt 150 zł brutto za hosting z pocztą i ich supportem, łap reflink: KLIK
  • Odpowiedz
@revsone1: problem w tym, że nie mogę się zalogować do panelu WP. Wybacz jeżeli coś źle zrozumiałem, ale jestem laikiem w tej kwestii.
  • Odpowiedz
@wova: Mi wygląda na przestój po stronie hostdropa a najpewniej zewnętrznej firmy która świadczy dla nich usługi DNS (no chyba że mają własny serwer DNS). Problem może trwać od paru dni a wyszedł dopiero teraz bo synchronizacja też trwa. IMHO łap mojego reflinka wyżej, zrób konto na Zenbox i oni ci to odzyskają albo przynajmniej poprowadzą. Albo daj znać na PW to pokombinujemy :)
  • Odpowiedz
@wova: Całe przeniesienie to może być 15-30 minut, dłużej może trwać zmiana DNS ale może też w pół godziny do dwóch się uda. Gorzej jeśli będzie trzeba się bezpośrednio kontaktować z tą firmą z Estonii od hostingu i u nich kontakt będzie trwał, jeśli realnie jeszcze działają.
Atakuj Zenbox z reflinka wyżej, zrobią ci wszystko za darmo dla właśnie tak poleconego nowego klienta.
  • Odpowiedz