Wpis z mikrobloga

Nieskończenie dobry i miłosierny bóg skaże cię na wieczne tortury za to tylko, że go nie czciłeś. Na przykład to jest irracjonalne.

@VodkaDestroyer: a wiesz, czym jest pieklo?
To nie jest miejsce, gdzie niewierzacy sa biczowani, wrzucani do kotla z wrzaca smola czy nadziewani na widly.
Pieklo to stan, gdy dusza zdaje sobie sprawe, ze bezpowrotnie - i dobrowolnie - stracila szanse na bycie z Bogiem.
Warto to jednak rozroznic.
  • Odpowiedz
To nie jest miejsce, gdzie niewierzacy sa biczowani, wrzucani do kotla z wrzaca smola czy nadziewani na widly.

@agaja: biblia się z tobą nie zgadza. BTW - to kolejny absurd religii, jedna książka i każdy inaczej ją interpretuje xD
  • Odpowiedz
@agaja: no ale mimo wszsytko piekło jest opisywane jako niefajny stan więc to nie ma znaczenia. W prawie jest coś takiego że przez zaniechanie dzialania też możesz być winny. Dlaczego nagle w przypadku Boga to nie działa.
  • Odpowiedz

Nie. Grzesznicy zostaną spaleni w ogniu. Koniec

Wtedy powie król do tych, którzy będą po jego prawicy: Pójdźcie błogosławieni Ojca mego! Odziedziczcie królestwo zgotowane wam od założenia świata!… Potem odezwie się także do tych, którzy stać będą po lewicy: Precz ode mnie, przeklęci, w ogień wieczny, który przygotowany jest dla diabła i aniołów jego!…
  • Odpowiedz
Nieprawda. Jezus SAM się poświęcił.

pewny jesteś?

Ojcze, jeśli chcesz, zabierz ode Mnie ten kielich! Jednak nie moja wola, lecz Twoja niech się stanie!» 43 Wtedy ukazał Mu się anioł z nieba i umacniał Go.

@manefg:
  • Odpowiedz