Wpis z mikrobloga

@SkorpionX: Nieskończenie dobry, sprawiedliwy i miłosierny bóg nigdy nie stworzyłby takiej rzeczywistości w której osoby go nie czczące byłyby torturowane przez całą wieczność. Ani to dobre, ani miłosierne ani sprawiedliwe. Wiesz kto by stworzył taką rzeczywistość? Psychopatyczny sadysta. Jeśli bóg jest nieskończenie zły, niesprawiedliwy i bezlitosny to dopiero to nabiera sensu.
@SkorpionX:

Nieskończenie miłosierny Bóg stworzył świat, w którym połowa zwierząt musi mordować inne żeby przeżyć.

Nieskończenie miłosierny Bóg wymaga chrztu dziecka by wpuścić je do Nieba po ewentualnej śmierci, mimo, że samo w sobie jest niczemu winne.

Nieskończenie miłosierny i WSZECHMOGĄCY Bóg pozwala na istnienie szatana zamiast go zniszczyć.

Wielce inteligentny Bóg tysiące lat temu wybiera dziki, barbarzyński lud pasterski zamiast jakąkolwiek rozwiniętą cywilizację na świecie.

Wierzący modlą się "o coś",
@Bezimienny_Typ: moją mamę #!$%@? z rodziny bo poślubiła rozwodnika, a sąsiedzi naciskali by porzuciła mojego ojca, to pomogą nas wychować [na wzorowych katolików]. xD a jeszcze lepiej - wioska 30 km od Warszawy. Znajomy znajomego ma autystycznego syna, to cała wieś go wyklęła za to, że trzyma go w domu a nie przypiętego w komórce. Sprzątaczki z mojej poprzedniej pracbazy rodzina się wyrzekła, bo jej córka poślubiła członka skonfliktowanej z nimi
Czy tylko ja uważam,że osoby więrzący w Boga są lekko upośledzone i nie potrafią racjonalnie myśleć?

@Bezimienny_Typ: Nie, jest dużo ignorantów na świecie. Nie jesteś sam.

Nieskończenie miłosierny Bóg stworzył świat, w którym połowa zwierząt musi mordować inne żeby przeżyć.

@Wykopus_Mirkus_Rex: I co jest w tym złego?

Nieskończenie miłosierny Bóg wymaga chrztu dziecka by wpuścić je do Nieba po ewentualnej śmierci, mimo, że samo w sobie jest niczemu winne.

@
@manefg:

I co jest w tym złego?

To, że świat wcale nie jest piękny i nie wygląda na inteligentny projekt doskonałej istoty.

Nieprawda.

Dziwne, bo tak właśnie uważają katolicy od pokoleń. Mieli parcie na chrzczenie dzieci bo wiele umierało przedwcześnie. Pytanie, po co?

Wszechmoc nie musi oznaczać działania.

Bóg pozwala istnieć istocie, od której pochodzi całe zło na świecie. Pytanie, po co? Zabawa? Założyli się, kto będzie miał więcej "fanów"? Potrafisz