Aktywne Wpisy
6:42 Jak duże gość musi mieć umiejętności? Czy przy takiej prędkości przejazd np po plamie oleju albo piasku albo wodzie to jest 100% wypadek na moto?
#kiciochpyta #motocykle
#kiciochpyta #motocykle
Polejmnie +126
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Te pociągi przejeżdżają przez większość kraju i osiągają prędkość około 300 km/h. Ale najbardziej zadziwiająca jest ich częstotliwość. W ciągu dnia kursują nawet co dwie-trzy minuty!
Kolej w Japonii to także stare i powolne wagony motorowe, pociągi-kotki albo pociągi-Pokemony. Pojeździłem, pofotografowałem i opisałem. Zapraszam wszystkich - wpis tutaj, a znalezisko tutaj :)
#japonia #ciekawostki #zainteresowania #kolej #pociagi #pociagiboners #podroze #podrozujzwykopem #transport #gruparatowaniapoziomu
Niestety tam nie dotarłem i nie mam własnych zdjęć. Ale obiecuję, że jeszcze w maju opiszę dokładniej pociągi-kotki i pociągi-pieski :D
Akurat jechałem z poznanymi na promie parą starszych Anglików i takimi młodymi Niemcami. Wsiadamy do tego wagoniku, jedziemy powoli a ja do wszystkich dla jaj, że "łał, a więc to jest ten słynny Shinkansen". Anglicy banan na twarzy, a Niemcy: "no co ty,
@ff_91: Jak dobrze że tam nie mieszkam ;)
@tRNA: @ff_91: Nie mam pojęcia o co może chodzić ale w nowym podcaście od @ama-japan "Jako Tako" opowiadali o tym jak ludzie jadąc pociągiem łapią pokemony - tam podobno hype na tą gre wcale nie wygasł.
@kotbehemoth: picrel
Komentarz usunięty przez autora