Aktywne Wpisy

Dewator96 +145
Ciekawe w sumie skąd się wzięlo przekonanie polskich kiboli o tym że Litwa to nasz wróg i trzeba z nimi jechać... przecież obecnie to nasz sojusznik w NATO, państwo baltyckie, wspolna historia itp.
#mecz
#mecz
spike10 +458
czemu te polskie patrioty wyzywają Litwinów od k---w? xd zrozumiałbym jakbyśmy z kacapami grali
#mecz
#mecz

![Kolejny przykład tego jak producenci utrudniają naprawę sprzętu AGD - [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/51cf8f734b3be5d7eb8ce95269a499f0b0ff360474efaf4f42dd361f8e42a10d,q80.jpg)

Osobnym tematem są kolejki czy tłumy bo to norma w miastach turystycznych. Ale nawet gdy stoisz w kolejce (np do koloseum) to możesz się nie doczekać wejścia do środka, tak zwani przewodnicy z przyjemnoscia pomoga ci ze skip the line za odpowiednią opłatą, z tego samego powodu wprowadzają też zament w kolejkach, tylko po to by osoby trafiły do złej kolejki co skutkuje utrata paru godzin gdyż trzeba się wrócić na koniec wlasxiwej kolejki (tak wymanewrowali grupę Czechów która łącznie wchodziła do koloseum 3 godziny). Po prostu jest tu totalny chaos.
Kolejna pięknym aspektem Rzymu jest komunikacja miejska i o ile w kwestii metra można mówić w samych superlatywach to tramwaje (jest ich niewiele) czy autobusy to czysta loteria (dlatego brak konrernych godzin przyjazdów/odjazdów na tablicach i przystanków). Często autobusy nie zatrzymują się na wyznaczonych przystankach (należy pamiętać że większość jest na żądanie) bądź w ogole się nie pojawiają. Również czystość w komunikacji miejskiej jest czymś nieznanym dla rzymian. Aaa warto wspomnieć o kradzieżach, mimo wszechobecnej policji i karabinierów pickpocketing jest codziennością (najwidoczniej jest na to przyzwolenie władzy). Nie dalej niż przedwczoraj (1 mają - koncert z okazji dnia pracy) widziałem kobietę płacząca przy policji która została okradziona, oczywiście co oni mogą zrobić ze złodziejami... Przecież nikt nikogo nie widzial. Chociaż jestem już 7 dzień w Rzymie to dziś również mnie to lekko złapało, otóż nagle okazało się że mam odpietą jedna z kieszeni w plecaku (nie było możliwe żeby sama się odpieła)
Ahhh i jeszcze ta włoska pizza czy spaghetti... Jedzenie jest strasznie niesmaczne, a staralem się wybierać te najlepiej oceniane na tipadwisorze. Brak jakichkolwiek przypraw w daniach oraz ich "ogromne" porcje sprawiają że faktycznie nie da się tym najeść (może dlatego większość Włochów jest szczupłych). Może jest nie tyle co nie smaczne co po prostu do bólu bez żadnego smaku.
Sa oczywiście pozytywy ale o nich też wyczytacie z różnych blogów:
tanie dobre wina ze sklepów zajmujących się sprzedażą tylko win (butelka 1.5l około 3euro)
- kawa i desery są bardzo bardzk dobre
- lody są świetne
- Polacy są tu bardzo uprzejmi!!!
Hmmm jak przyjdzie mi coś jeszcze do głowy to dodam, na pewno dorzucę jeszcze parę zdjęć
@Lele #rzym #podroze #podrozujzwykopem #heheszki #oswiadczeniezdupy
źródło: comment_ClvD3APAWB31Hj91tniakSxnDhKbzanK.jpg
Pobierzźródło: comment_MuWFsDUeE1nkLkuaOz6OqnykG2Ir3qTV.jpg
Pobierz@krokodylek92: no to ludzie tam muszą się nie znać albo Ci po prostu ta kuchnia nie smakuje. ;) Gdy byłem w Rzymie odwiedziłem kilka knajpek i wszystko było mega dobre.
mehh... jest tyle pieknych, bezpiecznych i tanich miejsc,ze nie wiem czy jest robic sobie krzywde za ciezkie pieniadze.
Komentarz usunięty przez autora
byłem też na pizzy w innym miejscu, okolice Watykanu, tam 2 pizze i coś do picia chyba 19-22€ kosztowały.
do tego trzecie miejsce, też w pobliżu Watykanu, najdroższe z
Zdarzają się syfiaste miejsca, ale bez przesady. Jak na Włochy i południowoeuropejską stolicę to jest naprawdę spoko, wg mnie o wiele lepiej niż na przykład w Barcelonie.
źródło: comment_PMWTCMMYvHbqjlNHvIOliOHs5GWDnmi5.jpg
Pobierzźródło: comment_tQgx3CLAf1JYw18tSe6vTyMCPNJnnoHq.jpg
Pobierzźródło: comment_K5L52v0AZxrfU0Fn52M7qm298qBUDsf2.jpg
Pobierzźródło: comment_U57Gw09WSp3RIpkDjKzoLnmfec2kG5F5.jpg
Pobierzźródło: comment_2rwIIu6uxnF8DlEXa0h1LJIFGylX1OLr.jpg
Pobierz