Wpis z mikrobloga

@Paul_Proteus: poziom twojej argumentacji jest tak beznadziejnie niski, że prawie mi się nie chce.
Ad hominem, slippery slope no i po prostu kłamstwa, bo ani razu nie napisałem że należy chłopca zabić, tylko że bardziej nieetyczne jest trzymanie go przy życiu. Ale c--j tam, lepiej się skupiać na tworzeniu straszliwych przepowiedni prostu z własnej d--y i kwestionowanie przydatności w społeczeństwie osób których nie poznałeś, a których słowa odbierasz bardzo wybiórczo
  • Odpowiedz
@recovery:

ja j***. Człowieku czy ty rozumiesz że mózg i ośrodek nerwowy składa się z wielu części?...

Możesz powiedzieć dlaczego odwracasz kota ogonem? Ośrodkiem bólu jest płat ciemieniowy który jest częścią mózgu. Jeśli mózg jest martwy to i ta jego część.

Tak na dziesiątkach stron typu conowego.pl i to go
  • Odpowiedz
Całe środowisko lekarskie nawet nie dyskutuje na ten temat, bo dla nich jest jasne - chłopiec nie ma szans na przeżycie

@sandracze: A to ciekawe bo właśnie się dwóch lekarzy na Polsacie wypowiadało że dziecko powinni móc dalej leczyć i są jakieś szanse. To może ustalcie wspólne oświadczenie albo przestańcie się powoływać na całe środowisko.
I ad personam

I jeszcze jedno, miałam profesora od anatomii, strasznie mądry facet. Nauczył nas
  • Odpowiedz
@ediz4: a to nie wiesz, ze w telewizji pokazują tylko to, co się sprzedaje? Przecież wiadomo, ze dobierają ludzi, żeby trafić na podatny grunt katoli. I normalnym tez jest to, ze w każdym środowisku znajdzie się ktoś, kto ma inne zdanie. I znowu typowy wykop, jak już nie macie czego się uczepić to czepiacie się sformułowania „wszyscy”. Przeważnie jak piszesz o „wszystkich” to masz na myśli większość. W tym przypadku
  • Odpowiedz
@sandracze: No akurat Polsat to kwintesencja propagandy katolskiej. Nawet się lekarka wypowiadała co badała chłopca kilka miesięcy temu.

Przeważnie jak piszesz o „wszystkich” to masz na myśli większość. W tym przypadku jakieś 95% lekarzy....

Jak to obliczyłaś? Jakieś badania czy może ja tak myślę to muszę mieć rację?
  • Odpowiedz
@ediz4: jeżeli swoją wiedzę na tematy medyczne i ogólnożyciowe bierzesz z telewizji, to nie pozostaje mi nic innego, jak Ci pogratulować.

Tak, wyliczyłam z twierdzenia Pitagorasa. Ośmieszasz się w tym momencie.
  • Odpowiedz
@sandracze:

daleko zajdziesz, skoro przydatność lekarzy w społeczeństwie poddajesz watpliwości.

Nawet gdyby była to prawda, moje rokowania i tak są dużo wyższe niż twoje. Przynajmniej umiem czytać ze
  • Odpowiedz
skoro tak znasz się na medycynie, chociaż nie byłeś świadomy istnienia rdzenia przedłużonego i jego funkcji, to powiedz mi, jakie leczenie byś wdrożył i jakie rokowania byłby dla tego pacjenta. Jeżeli nie potrafisz, to ci ułatwię : leczenia nie ma, rokowanie fatalne. Na moich studiach nazywają to stanem kaplicznym.

@sandracze: rozumiem że na twoich studiach uczą takich mądrości których lekarz z włoskiego szpitala nie będzie znał? Pewnie w tych Włoszech
  • Odpowiedz
@Paul_Proteus: no to fajnie masz, bo mi to niczego w życiu nie zmienia. Nigdy nie zrozumiem po co obwieszczacie światu, że wrzucacie kogoś na czarno XD

@kamien23: Lekarze z Włoch zaproponowali leczenie P A L I A T Y W N E = wkładasz pełno rur w ciało, przez które wentylujesz je i karmisz. To nie leczy, po tym dziecko też nie wstanie i nie pójdzie na plac
  • Odpowiedz
Współczuję tym lekarzom, którym teraz na ręcę patrzy cały świat, a najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy medycynę w "na dobre i na złe" jedynie widzieli. To jest takie ludzkie, jestem gandalfem prawa, medycyny, motoryzacji i polityki- ale tylko w internecie ;) wierzę w intencję lekarzy, chociaż z drugiej strony nie jestem za systemowym rozwiązaniem problemu tzn. Nie sąd powinien decydować, a rodzice na podstawie opinii lekarzy, bo to ich dziecko i
  • Odpowiedz
Mowicie o lekarzach ktorzy w latach 1988-1995 rozebrali na czesci 850 dzieci ? Jak to mowicie kisne z was jak sam s------y.

Na dziecku robili zapewne jakieś eksperymety medyczne i to jest powod wiezienia go w tym "szpitalu". Dzis ludzie za pieniadze sa w stanie zrobic doslownie wszystko
  • Odpowiedz
@garfyld: ja nawet rozumiem moich rozmówców. Myślą że tak bedzie najlepiej - odłączyć go i po krzyku. Jednak nie widzą braku logiki takiego postępowania i argumentów którymi to podpierają
  • Odpowiedz