Wpis z mikrobloga

Jeżeli dla ciebie możliwość odczuwania bólu jest przesłanką do uśmiercania, to gratuluję logiki.

@kontonr77: dobrze to co powinno sie uczynic w tym wypadku? Skoro zespol lekarzy ze szpitala, zespol niezaleznych innych lekarzy brytyjskich i wloskich, stwierdzili ze nie ma szans na jakakolwiek poprawe. Ze jedyna opcja jest taka, ze bedzie sztucznie utrzymywany przy zyciu, przez X moze XX lat. Gdy nie wiadomo czy odczuwa czy nie odczuwa bolu z roznych
  • Odpowiedz
@kontonr77: Zajebisty unik, pogratulować możliwości odpowiedzenia na pytanie.
Co ma odczuwanie bólu do długotrwałego bólu to nie wiem, jak dla mnie dwie zupełnie różne kategorie, ale c--j. i wiadomo że odczuwa, bo uwaga - był badany pod tym względem. Lekarze wiedzą, że drgawki są dla niego bolesne, nawet jeśli on sam nie ma już wyższych funkcji by zdać sobie z tego sprawę. To dziecko to już nie jest osoba -
  • Odpowiedz
To dziecko to już nie jest osoba - to po prostu organizm. Organizm działający na bardzo prostych funkcjach, z odczuwaniem bólu włącznie.

I coś ty się tak uczepił z tym zabijaniem? Nikt tego dziecka nie zabije bo, uwaga, skup się, ONO JEST JUŻ MARTWE.

@ArtWrt147: Ok, trzeba było od razu napisać, że trolujesz. W sumie daje 8/10 bo trolling zacny. Przez chwilę uwierzyłęm, że naprawdę tak myślisz. Pozdrawiam!
  • Odpowiedz
Czy taka np. tchórzofretka odczuwa ból? Czy ból odczuwa koń, pies, kot? Czy jak kopniecie burka w j---a to go boli?

Bo to są zwierzęta. Bez wyższych funkcji mózgowych, bez świadomości. To wg waszej logiki, nie ma możliwości odczuwania bólu jak się nie jest świadomym?

@ArtWrt147: a czy martwa żaba, porażona prądęm albo posypana solą, odczuwa ból, czy to tylko odruchy?

Nie wiem do czego zmierzasz, ale chyba się właśnie
  • Odpowiedz
  • 5
@kamien23 ty nie wiesz o czym piszesz, piszesz o medycznych sprawach jednoczęśnie się ośmieszając bo nie masz o tym pojęcia jedynie próbując wyjść na swoje i pokazać logikę lewaków. jesteś jakiś ograniczony że nie rozumiesz tego jak działa mózg i że takiego uszkodzenia nie da się zregenerować, jedynie widzisz widzisz złych lekarzy decydujących za rodziców bo oni wola robić jakieś inby i nie pogodzic się ze stratą i ciągną dalej jego
  • Odpowiedz
@kontonr77: masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, albo z wysnuwaniem wnioskow.

Skoro nie da sie w zaden sposob wyleczyc pacjenta, skoro jest on w stanie w ktorym bez sztucznego podtrzymywania zycia moze umrzec (czy to przez uduszenie, czy to z glodu bo pokarm trzeba podawac), a dodatkowo wystepuja przeslanki ze moze odczuwac bol zwiazany ze swoim stanem, pojawiajacymi sie atakami itd. To powiedz mi czym trzeba sie kierowac, zeby chciec
  • Odpowiedz
@kamien23: Jeśli żaba jest martwa, to znaczy że mózg jest całkowicie nieaktywny, to znaczy że nie ma żadnych reakcji na bodźce, żadnych biochemicznych procesów, ergo, nie odczuwa bólu.
Miło że się pytasz, warto się edukować, zwłaszcza w dość oczywistych sprawach.

edit: Warto dodać, że ty również nie potrafisz jak człowiek odpowiedzieć na pytanie, tylko unikasz.
  • Odpowiedz
nie interesuje mnie odwracanie kota ogonem. Najpierw piszesz że Alfie nie ma mózgu, a później kiedy ci odpowiadam że skoro nie ma mózgu i nie może odbierać impulsów, to jakie cierpienie przysporzy mu podróż, zaczynasz coś o ból jest pierwotny więc można go odczuwać...bez świadomości odczuwania

@kamien23: xD

Mózg można podzielić na świadomość, układ limbiczny i układ pierwotny i do tego piją inni mówiąc o bólu pierwotnym. Ale ja sobie
  • Odpowiedz
@kamien23: problem jest taki, że rodzicom to dziecko odebrano. Zakaz przewiezienia do Włoch to hańba. I jeszcze gadanie, że źle to na dziecko wpłynie. A jak odłączyli tlen to tym się nie martwili?
Może niech rząd niemiecki czy szwajcarski też na siłę Schumachera od aparatury odetnie. Przecież Schumi też w agonalnym stanie.

Skoro Włosi chcą pomóc to czemu Brytole zabraniają?

Lekarze zdążyli się już pomylić bo rozgłaszali, że bez tlenu umrze. A jak
  • Odpowiedz
@ArtWrt147: czyli chcesz mi powiedzieć, że rodzice - sadomasochiści, przedłużają swoje cierpienia i powinien przyjść pan urzędnik i za nich zadecydować dla ich własnego dobra? K---a, Homo Sovieticus - ekstrat (O S T R O Ż N I E!)
  • Odpowiedz
Mózg można podzielić na świadomość, układ limbiczny i układ pierwotny i do tego piją inni mówiąc o bólu pierwotnym. Ale ja sobie doskonale zdaje sprawę z tego, że pojecie tego Cię przerasta, bo to byś musiał ogarnąć trochę więcej z biologii albo mieć jakikolwiek potencjał do pojmowania takich rzeczy. Sam swoje opinie opierasz na układzie limbicznym który wywołuje świadome (i nielogiczne) poglądy i osądy.

@tajemniczygosc: jednym prostym trikiem rozwiązał problem
  • Odpowiedz