Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pytam bardzo poważnie bo nie wiem jak postąpić. Wszystko sobie przemyślałam i podjęłam decyzję tylko nie chce go jeszcze bardziej ranić niż muszę. Sytuacja wygląda tak że byliśmy razem 11 lat i do tej pory układało się bardzo dobrze. Żadne z nas ślubu i dzieci nie chciało i było ok. On nagle wpadł na taki pomysł i się oświadczył... Odmówiłam z tego powodu że ja tego nie chce i mieliśmy inne ustalenia. Pomimo tego chciał ze mną nadal być ale zaczęły się rozmowy o rodzinie i dzieciach. Widzę że jemu zależy ale mi nie, ja nie takiego życia chce. Muszę to skoczyć dla dobra nas obojga tylko jak to zdobić żeby nie ranić go bardziej?

#zwiazki #miloscs #przegryw #logikarozowychpaskow #rozowepaski #rozstania #madki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
  • 257
@mirka_wykopkova: Tylko po co rodzić komuś dziecko, jak nie chce nic dać od siebie? :) To musi być decyzja obojga, a nie tylko jednostki. Nie wyobrażam siebie, nie dbającego o dziecko jeśli by zapadła taka decyzja. To nie jest sytuacja zero jedynkowa. Mi chodziło o piane jaką toczą tutaj niektóre różowe.
Z tego co mi wiadomo człowiek jest na nieco wyższym poziomie od innych zwierząt i jest w stanie kontrolować swoje naturalne instynkty.

@Koritsu: Nie jest :). Instynkty zawsze będą. Może za to podejmować decyzje wbrew instynktom, ale robi to raczej rzadko

Wydaje mi się, że w dyskusji są dwa tematy:
1) Czy człowiek powinien posiadać dzieci? <---- ten temat nie ma znaczenia imho, bo to każdy decyduje o sobie. W ogóle
@Koritsu: Nie ma to jak wytykać komuś (i słusznie) pozamerytorycznego argumentu kiedy samemu się ich używa. Jakiś subredit to nic innego jak argumentum ad populum i jesteś tak samo w błędzie jak i Twój adwersarz. @Notabene @Koritsu Ciąża może być wyniszczająca, a może mieć pozytywne efekty. Nie każda kobieta ma rozstępy na brzuchu, nie każda ma rozerwaną skórę (chociażby cesarskie cięcie). Nie każda kobieta kocha swoje dzieci i nie można powiedzieć,
@mirka_wykopkova: Tak, tego nie można odjąć kobiecie. Tylko tutaj rozpoczął się festiwal #!$%@?, że kobieta w ciąży tylko siedzi, żre, tyje, traci zdrowie i nie może się rozwijać oraz zarabiać. Dla mnie to mega bzdura, usprawiedliwianie bycia egoistą. Czy będą w ciąży, w takim stadium które nie pozwala na pracę w biurze gdziekolwiek to nie można się rozwijać? Oczywiście jest to trudniejsze, ale czas który spędza się w domu można przeznaczyć
@Notabene

Faktem jest że będąc z kimś tak długi czas dajesz mu jakąś deklaracje że coś więcej niż miłość. A ta OPka wyżej odrzuciła pierścionek, nie chce dzieci i myśli nad zakończeniem 11 letniego związku.

Nie wierzę, że Ci odpisuje, no ale nie mogę. Co to w ogóle za stereotypowo babskie myślenie, domyślanie się czego się chce od innej osoby, mimo, że mówi się co innego. Litości. Związek to układ na określonych
@ykuleczka: a no laski które idą na L4 tuż po zrobieniu testu ciążowego i zamieniają się w grube lochy - nawet mi ich nie żal :P sama ciąża to nie choroba, ja bym w ciąży chciała pracować do samego porodu, a po porodzie jak najszybciej do pracy (i formy) wrócić, tylko... no właśnie - dziecko ( ʖ̯) nie wszyscy mają też pod ręką babcię której
@AnonimoweMirkoWyznania: Cóż za 'merytoryczna' dyskusja się rozgorzała się powyżej. OPka przedstawiła swoją sytuację i zapytała o radę, jak to rozegrać z partnerem, a niektórzy zaczęli z buciorami wchodzić do jej macicy. Zaraz ją rozepchacie lepiej niż po porodzie trojaczków (,)

Najlepiej spokojnie porozmawiaj z partnerem. Pomyśl czy jesteś w stanie pójść na ustępstwa, choćby w sprawie ślubu, a może nawet i dzieci. Przekreślenie udanego związku z takim
W jaki sposób? Dostajesz hajs za ciążę, nikt nie ma prawa Cię zwolnić. W dodatku jak już kobieta nie jest w stanie pracować, to może się uczyć nowych rzeczy. Strasznie ograniczone myślenie, a #!$%@? ciąża to nie ma hajsu, nie ma pracy, tylko leżeć i gnić na sofie i #!$%@?ć parówki.

@ykuleczka: a w taki sposób, że takie gówno żre, więc trzeba nakarmić, ubrać i tracić na to hajs, który można
Zajmij się swoim życiem zamiast mówić ludziom co powinni

to chyba typo powinien najpierw dać znać

@Pancerwafel: Mam podobne zdanie do Ciebie jeśli chodzi o całą wypowiedź, ale tutaj się zaśmiałam, bo sam w kolejnym zdaniu napisałeś co ktoś powinien zrobić ( ͡º ͜ʖ͡º)
@schizma: a czy to jest mówienie co ma robić? Cóż, technicznie rzecz biorąc tak, ale jeśli weźmiesz pod uwagę kontekst, to chyba nie napisałem nic sprzecznego.

@majkkali: okej, może masz rację, ale to nie tak, że jeśli nie chcesz mieć dzieci to zasługujesz na ostracyzm, a to jest to co robi większość mirków teraz. TY SZMATOO, RÓB TE DZIECI BO DOBRY CHŁOPAK CHCE JE MIEĆ Z TOBOM A TY WYBRZYDZASZ,