Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pytam bardzo poważnie bo nie wiem jak postąpić. Wszystko sobie przemyślałam i podjęłam decyzję tylko nie chce go jeszcze bardziej ranić niż muszę. Sytuacja wygląda tak że byliśmy razem 11 lat i do tej pory układało się bardzo dobrze. Żadne z nas ślubu i dzieci nie chciało i było ok. On nagle wpadł na taki pomysł i się oświadczył... Odmówiłam z tego powodu że ja tego nie chce i mieliśmy inne ustalenia. Pomimo tego chciał ze mną nadal być ale zaczęły się rozmowy o rodzinie i dzieciach. Widzę że jemu zależy ale mi nie, ja nie takiego życia chce. Muszę to skoczyć dla dobra nas obojga tylko jak to zdobić żeby nie ranić go bardziej?

#zwiazki #miloscs #przegryw #logikarozowychpaskow #rozowepaski #rozstania #madki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
  • 257
@analogiczna: Okres przez pół roku? Dlaczego? Nie znam się wiec pytam :). @GregPelka: Twoja dziewczyna ma farta, nie każda tak ma. A to z koncesja to masz racje. Jeszcze nikt tego nie poruszył w tym wątku. Powinno być jakieś prawo bo szkoda widzieć jak dzieci są wychowywane przez tylko mamę lub tatę, bo jedno z nich ma w dupie dziecko. Takich od razu sterylizować. No i zakaz rozmnażania się dla
@errai: To niestety nie są zarzutki. Takie głąby istnieją i maja prawo wyborcze. Czytałem trochę wczoraj i idąc spać aż się dziwiłem jak mogą tacy ludzie istnieć i co się dzieje w ich umysłach. Dzisiaj na spokojnie przeczytałem cały temat i chyba zrobię sobie przerwę z wykopem na jakiś czas, bo aż ciężko czytać takie rzeczy.
@Dzolejro: A co ci da to, ze ktoś o Tobie pamięta? Serio, co? Zastanów się nad tym. Przekazać to co w życiu osiągnąłeś? Chodzi ci o dobre materialne? Możesz je wydać na wspaniałą emeryturę gdzie będziesz zwiedzał świat i robił ciekawe rzeczy. A dzielić się doświadczeniami możesz z innymi ludźmi. Czyli życie czyni sensownym to, ze jak umrzesz to ktoś będzie o tobie pamiętał? No jednak nie. Jak już umrzesz to
@johny-kalesonny: Jak facet widzi ładna kobietę i instynkt mu podpowiada aby spróbować uprawiać z nią seks to może się powstrzymać używając umysłu a nie podążać za instynktem i popędem. Tak samo w innych przypadkach. @Dzolejro: Spoko, znasz takich ludzi ale są jeszcze inni co by powiedzieli odwrotnie. To żaden argument. Każdy jest inny. Jeden się nadaje na rodzica a inny nie. Jeden będzie żałował ze ma dzieci, drugi nie. Jeden
@arkibozka_1993: Jak to nie bait to polecam wizytę u dobrego psychiatry :). @errai: Cicho, w życiu najważniejsze jest to aby po tym jak już umrzesz ktoś sobie pomyślał „ooo, ta osoba to była taka i taka, ok już pomyślałem, teraz idę grać w grę”. A to jak spędzasz czas jeszcze żyjąc jest nieistotne! To czy robisz to co lubisz, realizujesz swoje pasje- nieważne! Tylko pamięć kogoś po tym jak już
@errai: Pewnie, bardzo wygodnie jest coś pisać na serio a jak później ktoś to skonfrontuje to piszesz, ze to bait i „wygrałeś” :). Lub nawet ten co ci odpisał na serio jest głupi, bo się nabrał.
@Notabene: Spoko, tak to sobie tłumacz :). @Dzolejro: Jeszcze jedno, to ze ktoś ma dzieci nie oznacza, ze jak ma te 60 lat to ma z nich „pożytek”. Niektórzy maja rozwód, alimenty i mnóstwo kasy włożone w związek i dzieci a one potem i tak albo wcale nie utrzymują kontaktu albo bardzo mało, bo np. ich mama nagadała na tatę. A niektórzy dalej utrzymują swoje 50 letnie dzieci, które mieszkają
Jak facet widzi ładna kobietę i instynkt mu podpowiada aby spróbować uprawiać z nią seks to może się powstrzymać używając umysłu a nie podążać za instynktem i popędem.

@dnasstorm: Jasne, ale powstrzymuje go głównie fakt, że to nie przystoi, by uprawiać seks na ulicy :). Nie racjonalna decyzja, by tego nie robić
"@dnasstorm: Jasne, ale powstrzymuje go głównie fakt, że to nie przystoi, by uprawiać seks na ulicy :). Nie racjonalna decyzja, by tego nie robić"

Co? Głównie to, że nie przystoi? Głównie? ()