Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ppqa: Chce mieć w szafie tak po 60-100 sztuk .223 i .308 z tymi pociskami albo samych pocisków do elaboracji, niekoniecznie z nich strzelać, do strzelania mam dużo innej "nie inwazyjnej" amunicji.
  • Odpowiedz
@Vuko____: W m855a1 rdzeń wykonany jest z miedzi, co sugeruje że w Polszy powinien być legalny. Jak jest w praktyce tego nie wiem i jedyną opcją aby się tego dowiedzieć i uniknąć przyszłych problemów to pisemne zapytanie do KGP jak oni to postrzegają. Z kolei co do niszczenia broni to myślę, że oprócz szybszego zużycia rampy nic poważniejszego nie powinno wystąpić
  • Odpowiedz
@gaz24wolga: Ten po lewej to M855 a po prawej M855A1, no i do tego z lewej można się przyczepić że nielegalny bo ma stalowy rdzeń w pełnym płaszczu (ołowiana podstawa pocisku na dnie), a A1 stalowy penetrator na zewnątrz.
  • Odpowiedz
@Vuko____: W stanach dostępna jest amunicja M855 i można normalnie je kupić i praktycznie każdy sklep z amunicją (nawet Walmart) ma M855 na stanie. Problemem jest znalezienie M855A1, nawet nie to że jest nielegalna tylko po prostu nikt taką amunicją nie handluje na rynku cywilnym bo wszystko idzie do wojska, o jakich cudach typu amunicja z wolframem nawet nie wspominam bo takich rzeczy nie ma i pewnie nigdy nie będzie
A.....k - @Vuko____: W stanach dostępna jest amunicja M855 i można normalnie je kupić...

źródło: comment_QsXOVsR6Px6dAflhItdgtJJTyjCjTeEA.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Aalchemik: Ale M855 jest w Polsce nielegalna bo posiada rdzeń stalowy w pełnym płaszczu co wg ustawy o broni i amunicji jest u nas nielegalne, a M855a1 ma penetrator poza płaszczem więc raczej będzie legalna. Dostępność to inna rzecz.
  • Odpowiedz