Wpis z mikrobloga

Trzymajcie kciuki! Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to prawdopodobnie tak będzie wyglądać trasa mojego tegorocznego wyjazdu.

Tym razem kilka miesięcy, dwadzieścia kilka państw i wyjątkowo nie 7, a jedynie dwie osoby na pokładzie samochodu :)

Jeśli chcecie możecie obserwować tag #roadtripbus gdzie co jakiś czas będę wrzucał informacje o postępie przygotowań jak i samej wyprawy już po rozpoczęciu ;)

#podroze #podrozujzwykopem #samochody #chwalesie
MG78 - Trzymajcie kciuki! Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to prawdopodobnie t...

źródło: comment_1GSnSel3sSXb1rjYcbptkQRgoYQuA0QS.jpg

Pobierz
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r3pr3z3nt: Wolałbym busa nie sprzedawać, ostatnio już jeden samochód w trasie sprzedałem bo się popsuł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xtsdmod: Nie tym razem, ale może będziemy coś krótszego organizować. Śledź nas na FB, czasem też wrzucałem na mirko ogłoszenia (to zazwyczaj na wyjazdy tygodniowe typu erasmus dla ludzi max 30 lat). Kilku mirków i jedna mirabelka ze mną już podróżowało ;d
  • Odpowiedz
@maxPL: Znajomi robią podobną trasę rowerami właśnie w pół roku (samolotem lecieli do Hiszpanii a później rowerami). Mam nadzieję, że wrócą zanim my wyjedziemy i zdążymy się spotkać :)
  • Odpowiedz
@MG78: Powodzenia. Poczytam.

autem? pffff, @metaxy zrobi to na rowerze, potrzymam mu p--o ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@maxPL: Jak mi znajdziesz na to pieniążki, aby wszyscy ciekawi skąd je mam wiedzieli...
  • Odpowiedz
@MG78
I to jest dobra reakcja :D
1. Pomyślcie albo chociaż na pompce recznej. Z piachu fajnie sie wydostać na malym cisnieniu nawet 1.3 atm potem.kompresor i pyk w droge.
Saperka tez fajna opcja :D
2.http://allegro.pl/prysznic-12v-kempingowy-turystyczny-warszawa-i6895594269.html Ten mam i świetnie sie spisuje :D Pamietac trzeba by pompka na sucho nie chodzila.
https://youtu.be/J4sXd4VY1m0 tutaj przyklad prysznica z pvc a nuż was
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem:
8. Silnik chodzi bez zarzutów, skrzynia robiona w zeszłym roku.
7. Na granicy PL-UA raczej luźno, generalnie jeśli ktoś miałby się doczepić to Polacy ale, że jesteś Polakiem to raczej luz. Naszykujcie się na długie stanie. Jakie przejście chcecie pokonać, niektóre są tylko samochodowe (moje ulubione w Korczowej).
3. Fajna była Karta PZU Pomoc w Drodze czy coś takiego, było holowanie w Europie chyba 1500 km.
1. Saperka też
  • Odpowiedz
Daj znać jak będziesz potrzebował czegokolwiek przy przejeździe przez Lizbonę :) Jestem na miejscu :)

@caps_lock: A jakby był kiedyś człowiek tam z rowerkiem to też można się odezwać?
  • Odpowiedz
@caps_lock: Odezwę się na priv ;) Od dawna w Portugalii? Słabo znam Portugalską kuchnię, jakieś potrawy szczególnie dobre polecasz?
@Niebadzlosiem: To w Korczowej nie przejdziecie łatwo. 28 maja czy 28 kwietnia? W Majówkę na granicy PL-UA to trzeba będzie ze 20 godzin stać :(
  • Odpowiedz