Wpis z mikrobloga

Mireczki #car #audio #android #e39 #gabloty #multimedia
Piszę w sprawie porady, zabieram się do zakupu stacji multimedialnej - radyjka do e39 na Androidzie.
Generalnie jest kilka różnych wersji i mam tutaj dylemat jeśli chodzi o wybór tego z najlepszym parametrami żeby chodziło to jak najlepiej, nie ma co oszczędzać, to nie telefon żeby zmienić za rok/dwa.

1) EONON GA8201A
CPU: T8 Octa-Core A7 1.8GHz
RAM: hynix, 2GB
Memory: 32GB
Android 7.1
Cena: ok.1500zł

2) EONON GA7201A
CPU: RK-PX5 A53 Octa-core
RAM: SAMSUNG DDR3, 2GB
Memory: 32GB
Android 6.0 :/
Cena: ok. 1142zł

3) DYCAION
CPU: Allwinner T3,Quad Core Cortex A7, 1.6GHz
RAM: DDR3 2GB
Memory: EMMC5.1 32GB
Android 7.1
Cena: ok. 1050zł

4) ISUDAR
CPU: rockchip px3 cortex a9 quad core 1.6ghz
Mali-400MP4 GPU
RAM: DDR3 2GB
Memory: 16GB
Android 7.1
Cena: ok. 900zł

Nie ukrywam, że chciałbym wydać jak najmniej jednak nie chce kupić też totalnej lipy na którą będę się wk*****ł. Sprzęt kupuje raczej na lata.
Na aktualizacje systemu na tych urzadzeniach raczej nie liczę tak więc opcja nr. 2 trochę słabo wypada z Androidem 6 a co nowsze to nowsze (chyba).

Wymagania: Google Maps, Yanosik, Spotify, Muzyka, Youtube, Torque Pro

Proszę o sugestię dt wyboru tych urządzeń, nad którym się zastanowić, którego nie brać pod uwage itp.
Z góry dzięki.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@davidsondv kumpel stoi przed wyborem do e38, ja się sam wacham bo nie wiem jak ciężko ciągnie się kamerkę parkowania i mikrofon, ale nie powiem kusi mnie to.

Też nie wiem jak sobie radzi ten android z komputerem pokładowym bo jednak jego obsługa przyciskami jest mega wygodna i zajebista.
  • Odpowiedz
@davidsondv podaj proszę link do odpowiedniego kabla. Mam E38 z dużym navi i też się szykuję na tego androida ale prawdopodobnie z andkiem 8.0 z strona tak jak pisał sorek
  • Odpowiedz
@czubaba: porównywales parametry bo widzę ze oni za ponad 2k maja na Ali kupisz dużo taniej tez na androidzie 8, na aukcjach Ali linkuja te kable „5m extended wire” coś takiego
  • Odpowiedz