Aktywne Wpisy

Iudex +68
Mirki, co robić z mendami, które regularnie blokują mi wjazd do garażu?
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
źródło: upadek-1993
Pobierz
raizo777 +116
Oho, trzeba zniszczyć Rymanowskiego... Archetyp dziennikarza, bezstronny, dający wypowiedzieć się każdemu bez wyjątku. Jak on może komukolwiek wadzić? I to zdjęcie... Ha tfu na ten onet
#dziennikarstwo
#dziennikarstwo
źródło: 2025-11-03_092925
Pobierz

Jak myślicie, Node.js będzie coraz bardziej popularniejszy w back-end'ie? Bo póki co mało ofert pracy.
Jestem w technikum, trzeci rok - na razie C++ (programowanie obiektowe) i jakieś fundamenty z PHP i JS (+ oczywiście HTML i CSS) i teraz pytanie do was, jako że osobiście bardziej podobają mi się języki back-end'owe czy jest jakaś przyszłość w uczeniu się Node.js? Czy może bardziej się skupić na C++ albo Javie? Widać obecnie trend JavaScript everywhere i po prostu ciekaw jestem czy w WASZEJ opinii jest on wstanie zdominować rynek back-end'u.
Myślałem nad nauką: Javy + Spring'a albo JavaScript + Node.js
Co to za potwór językowy?!
I to.
Nie jest w stanie zdominować rynku backendu ponieważ Java oferuje framework ORM o nazwie hibernate który jest wykorzystywany w wielu sztywniackich koproaplikacjach.
Z drugiej strony PHP od lat pozwala na niesamowitą prostotę, szybkość i niską cenę w tworzeniu aplikacji. Odpowiednik karabinu AK w backendzie.
Na pierwszy język backendowy wybrałbym któryś z powyższych. Przy czym w aplikacjach webowych możesz uczyć się gołego PHP + wzorca MVC + dependency injection + bibliotek