"Ja jestem moher! Ja bym wszystkich niewierzących wygonił z kościoła. Albo na kolana się modlita, albo nie uczestniczycie w "zabobonach"- stwierdził Cejrowski, który uważa, że osoby niewierzące nie powinny brać udziału w obrzędach religijnych katolików, takich jak święcenie pokarmów w Wielką Sobotę.
"Jak pan z zabobonu przychodzi, to ja pana nie chcę. To są nasze obrzędy religijne i wara osobom niewierzącym od naszych obrzędów. Pan chce przyjść i posiedzieć w kościele? To niech pan przyjdzie, ja mogę nawet z panem pacierz zmówić, natomiast jak pan uczestniczy w naszych obrzędach to mi się to nie podoba"- mówił podróżnik.
Nie rozumiem niewierzących obłudników chodzących tam na pokaz bo co ludzie powiedzo.
@rudy2007: to dowodzi jedynie twoich ograniczonych horyzontów. Każdy ma prawo iść do kościoła, bo w sumie za nie płaci. Po drugie podstawą nauczania kościoła jest wybaczanie i przywracanie ludzi do wspólnoty. Po trzecie każdy był kiedyś niewierzącym zanim stał sie wierzącym.
To jest typowy kwik dziecka, że mu psują JEGO kółko zainteresowań. bardzo podobny do "feministek" które płaczą
@adgebworthy: Ale wiedz goju że oni nie wzięli rozwodu bo takiego czegoś w prawie kanonicznym nie ma. Oni według władz federalnych KK nigdy ślubu nie wzięli.
Będzie jakaś legitymacja katolika czy wszczepiony czip? #religia #cejrowski #neuropa
@rudy2007: to dowodzi jedynie twoich ograniczonych horyzontów. Każdy ma prawo iść do kościoła, bo w sumie za nie płaci. Po drugie podstawą nauczania kościoła jest wybaczanie i przywracanie ludzi do wspólnoty. Po trzecie każdy był kiedyś niewierzącym zanim stał sie wierzącym.
To jest typowy kwik dziecka, że mu psują JEGO kółko zainteresowań. bardzo podobny do "feministek" które płaczą
@desensitization: tylko, że obecne to wydestylowane to co się KK podobało... Przypominam, że kiedyś nie wolno było tworzyć podobizn.
@adgebworthy: on ma unieważnienie tego małżeństwa od sądu biskupiego. Sprawa wygląda wtedy nieco inaczej”
To jest dopiero obłuda!
Oni według władz federalnych KK nigdy ślubu nie wzięli.