Wpis z mikrobloga

"Ja jestem moher! Ja bym wszystkich niewierzących wygonił z kościoła. Albo na kolana się modlita, albo nie uczestniczycie w "zabobonach"- stwierdził Cejrowski, który uważa, że osoby niewierzące nie powinny brać udziału w obrzędach religijnych katolików, takich jak święcenie pokarmów w Wielką Sobotę.

"Jak pan z zabobonu przychodzi, to ja pana nie chcę. To są nasze obrzędy religijne i wara osobom niewierzącym od naszych obrzędów. Pan chce przyjść i posiedzieć w kościele? To niech pan przyjdzie, ja mogę nawet z panem pacierz zmówić, natomiast jak pan uczestniczy w naszych obrzędach to mi się to nie podoba"- mówił podróżnik.

Będzie jakaś legitymacja katolika czy wszczepiony czip? #religia #cejrowski #neuropa
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Właśnie dlatego KK tak mnie śmieszy. Wszystko jest RELATYWNE. Hipokryzja, pieniądz, zakłamanie i relatywizm wartości moralnych i etycznych.

@senseiharanaoko: Ale relatywizm sam w sobie jest dobry, tylko że właśnie w przypadku KK to hipokryzja, bo KK jest absolutystyczny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BojWhucie
Pan Cejrowski dobrze mówi! On jest moher i moher właśnie tak zrobi. Normalny katolik to by się cieszył, że ktoś przyszedł. Zresztą gdzie nie poznać katolika jak właśnie w domu pana?
No i nawet Jezus nikogo ze świątyni nie wyłonił. No chyba, że ostro o---------l to wtedy brał kija i gonił.
  • Odpowiedz
Nie rozumiem niewierzących obłudników chodzących tam na pokaz bo co ludzie powiedzo.

@rudy2007: Ale czasami niewierząca osoba może przyjść do kościoła z innych powodów i wcale przy tym nie udawać wierzącej. Na przykład żeby okazać swoje wsparcie na ślubie czy pogrzebie.
  • Odpowiedz
@BojWhucie: A religia to nie plebiscyt kto ma lepsze zabobony?
Jakby się uprzeć to chrześcijaństwo wcale nie jest Polskie, tylko wcześniejsze, zamazywane przez obecną górującą wiarę słowiańskie wierzenia.
  • Odpowiedz
@rudy2007: Ja lubię, bo to fajna tradycja, a z wiarą nawet dla katolików mało to ma wspólnego.
No chyba, że w Judei po zmartwychwstaniu Jezusa przychodzili ludzie z jajkami, kiełbaską, chlebkiem i czekoladowymi zającami, a jakiś typ bez żony w sukience kropił to wszystko to spoko. Jak zobaczę dowody to już nie przyjdę więcej :)
  • Odpowiedz
W sensie Biskup ma upoważnienie od Boga i jak on pozwala to wtedy to już nie jest grzech? Bo nie wiem czy dobrze rozumiem...

@senseiharanaoko: nie, w sensie sąd biskupi stwierdza, na podstawie zgromadzonego materiału dowodowego, że małżeństwo nigdy nie zostało zawarte, gdyż zachodziły nieusuwalne przeszkody. dokładnie tak, jak sąd cywilny w przypadku, gdy zachodziła jedna z bezwzględnych przeszkód małżeńskich enumeratywnie wyliczonych w kodeksie rodzinnym i opiekuńczym.

porównując to, łopatologicznie,
  • Odpowiedz
@desensitization: @senseiharanaoko: ja tylko sie wtrace - Cejrowski nie ma uniewaznienia ani rozwodu.
Co najwyzej stwierdzono niewaznosc jego malzenstwa.
Rozwod i uneiwaznienie niejako stwierdzaja, ze malzenstwo bylo - ale jest zakonczone badz juz niewazne.
W KK malzenstwo raz zawarte jest nierozerwalne i nie moze byc ani zakonczone, ani uniewaznione.

Natomiast aby malzenstwo bylo waznie zawarte, musza byc spelnione konkretne kryteria. W procesie stwierdzenia niewaznosci dowodzi sie, ze w trakcie zawierania malzenstwa jeden
  • Odpowiedz
Z tego, co kojarze u nich poszlo o kwestie dzieci - malzenstwo musi byc na nie otwarte, a Pawlikowska dzieci wykluczala.

@agaja: I ile ostatecznie tych dzieci narobił Cejrowski z nową żoną? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz